Sport > Fudbal

ZNATE li vi KAKO se postaje ŠAMPION: Zvezda MORA da bude spremna da POBEDI SVE, pa i Mančester SITI

Crveno-beli u grupnoj fazi takmičenja, osim prvaka Evrope, za rivale imaju i Lajpcig i Jang Bojs

Izvor: K1info

31/08/2023 > 20:22

podeli vest:

ZNATE li vi KAKO se postaje ŠAMPION: Zvezda MORA da bude spremna da POBEDI SVE, pa i Mančester SITI
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde ove sezone u Ligi šampiona će igrati u grupi G protiv Mančester sitija, aktuelnog šampiona Evrope, kao i protiv nemačkog Lajpciga i švajcarskog Jang Bojsa.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić delimično je zadovoljan takvim ishodom žreba za najkvalitetnije klupskog fudbalsko takmičenje u Evropi, pa je istakao i da je moglo da bude i bolje, ali i gore.

 

- Zadovoljstvo što je Crvena zvezda danas prisutna ovde i što vidimo velike klubove oko nas. To je rezultat dobrog rada oko nas. Nisi mogao da biraš, moglo je da bude i gore. Dobili smo najtežeg mogućeg rivala iz prvog šešira. Aktuelni šampion Evrope Mančester siti. Što se tiče ostalih šešira, mogu da izrazim zadovoljstvo. Jang Bojs je ekipa sa kojom je u igri šest bodova. Lajpcig je ekipa koja nije atraktivna, ali je dobra - istakao je Terzić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Međutim, generalni direktor crveno-belih je svestan i da, ako hoćeš da budeš među najboljima, moraš najbolje i da pobeđuješ, pa je bio i oprezni optimista u pogledu šansi da Zvezda prezimi u Evropi.

- Ako želimo da budemo deo ovog društva, Crvena zvezda mora da bude spremna da pobedi sve, pa i Mančester siti na Marakani. Mislim da imamo realne šanse da na proleće igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Terzić je istakao da Zvezda uz podršku navijača može mnogo, a na utakmicama visokog nivoa odlučuju detalji i biće potrebna i sreća da se susreti odmotaju u dobrom pravcu.

- Konkretno u gostima protiv Lajpciga moramo da budemo pametni. Zvezda uvek igra na gol više i pobedu, bez obzira na protivnika i tako će biti i ove jeseni u Ligi šampiona.

Dragović jedva čeka da sve počne

Generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana je naveo i da ima jednu želju kada je reč o rasporedu utakmica.

- Raspored može da utiče. Lično bih voleo da prvu utakmicu igramo protiv Jang Bojsa na Marakani, da bude pun stadion, da pobedimo i sa tri boda startujemo, ali ne bi bilo loše ni da sa njima odigramo poslednji meč u grupnoj fazi. Sve zavisi od toga koliko ćemo biti spremni mentalno, taktički i fizički. Od toga će da zavisi rezultat, ali rastemo i nikom neće biti lako protiv nas.

Terzić je rekao i da je dobio mnogo poruka u kojima mu ljudi kažu da Zveza ima laku grupu i da prolazi dalje, ali je on istakao da nema lakih protivnika u Ligi šampiona.

- Da, biće jedan od najvećih uspeha u poslednjih 30 godina ukoliko prođemo grupnu fazu i učinićemo sve da tako i bude, ali više volimo da radimo nego da pričamo. Naravno, svesni smo visokih očekivanja - zaključio je Zvezdan Terzić.

 

Ostavite komentar