Sport > Fudbal

NADREALNA pobeda za MIHALISA: Vida izbacio "SVOJ" DINAMO iz Lige šampiona, AEK prošao DALJE u 100. minutu

Sve je na meču u Atini bilo u znaku navijača koji je ubijen u noći između 7. i 8. avgusta

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/08/2023 > 23:17

podeli vest:

NADREALNA pobeda za MIHALISA: Vida izbacio "SVOJ" DINAMO iz Lige šampiona, AEK prošao DALJE u 100. minutu
Foto: Tanjug/AP


Kakva utakmica za infarkt i kako je, možda, neko pogledao sa neba fudbelere AEK i poslao ih u plej-of Lige šampiona "umesto" zagrebačkog Dinama! Iako su Hrvati vodili sa 2:0 do 92. minuta, krajnji rezultat je bio neverovatnih 2:2 (0:1), što je značilo da će Grci nastaviti takmičenje u razigravanju za elitno evropsko klupsko takmičenje.

Vođstvo od 2:0 vodilo je Dinamo dalje posle onih 2:1 za AEK u Zagrebu, a činilo se da su Zagrepčani i miljenici sreće pošto su domaćem timu poništena dva gola u finišu, da bi usledila završnica koja nije bila za one sa slabim srcem...

Igran je najpre 92. minut, kada se rezervista Serhio Arauho sjajno snašao u kaznenom prostoru za delirijum domaćih navijača i kartu za produžetke. Produžetke koje nismo dočekali, jer je Robert Ljubičić igrao rukom i skrivio penal u 98. minutu.

Loptu je najpre uzeo Mijat Gaćinović i činilo se da će Srbin šutirati, da bi se Garsija potom "ponudio" i umalo nije postao tragičar. Dominik Livaković je zaustavio njegov šut, ali je Domagoj Vida "doleteo" i glavom "ujeo" svoj bivši klub. Prethodno su golove za Dinamo dali Josip Šutalo u 45. i pomenuti Lljubičić u 65. minutu.

Neki će, dakle, reći da je AEK u ovom slučaju možda imao pomoć sa neba u vidu tragično ubijenog navijača Mihalisa Kacurisa koji je život izgubio u noći između 7. i 8. avgusta, neposredno pred prvi planirani duel ova dva tima.

Kacuris je bio centralna tema ovog meča, jer je sve proteklo u znaku sećanja na njega.

Ostavite komentar