Sport > Fudbal

Zvučalo je KAO ŠALA, ali - NIJE: Pregovori su u toku, klubovi iz Saudijske Arabije u LIGI ŠAMPIONA od 2025. godine?

Fudbalski savez Saudijske Arabije aktivno pregovara sa UEFA, kako bi timovi iz te zemlje mogli da učestvuju u Ligi šampiona od 2025.

Izvor: K1info

17/08/2023 > 09:34

podeli vest:

Zvučalo je KAO ŠALA, ali - NIJE: Pregovori su u toku, klubovi iz Saudijske Arabije u LIGI ŠAMPIONA od 2025. godine?
Foto: Tanjug/AP


Liga šampiona će od 2025. godine imati potpuno drugačiji format, jer će učestvovati 36 timova, što bi otvorilo dodatna mesta, a ideja je da jedno od njih bude izdvojeno za osvajača šampionata Saudijske Arabije

Fudbalski savez Saudijske Arabije aktivno pregovara sa UEFA, kako bi timovi iz te zemlje mogli da učestvuju u Ligi šampiona od 2025. godine, prenose italijanski mediji.

Kako piše Calcio e Finanza, ideja čelnika iz Saudijske Arabije jeste da se timovima omogući "vajld kard" učešće, kako bi mogli da imaju pravo nastupa u novom formatu elitnog takmičenja.

Liga šampiona će od 2025. godine imati potpuno drugačiji format, jer će učestvovati 36 timova, što bi otvorilo dodatna mesta, a ideja je da jedno od njih bude izdvojeno za osvajača šampionata Saudijske Arabije.

Samim tim, saudijski fudbal bi se dodatno afirmisao, a klubovi poput Al Hilala, Al Itihada, Al Nasra i Al Ahlija imali bi priliku da igraju protiv najboljih evropskih klubova, sa kojima su, kada je reč o igračkom kadru vrlo blizu po kvalitetu, s obzirom na to da su mnogobrojne zvezde evropskog fudbala ovog leta prešle upravo u neke od pomenutih klubova.

Anketa

Ostavite komentar