Sport > Fudbal

PARTIZAN bled na evropskoj PREMIJERI u novoj sezoni: CRNO-BELE Sabah DOTUKAO u drugom poluvremenu

Izabranici Igora Duljaja je bili su slobodni u drugom kolu, dok je ekipa iz Bakua "preskočila" letonski RFS

Izvor: K1info

10/08/2023 > 18:00

podeli vest:

PARTIZAN bled na evropskoj PREMIJERI u novoj sezoni: CRNO-BELE Sabah DOTUKAO u drugom poluvremenu
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana debitovali su u Evropi ove sezone porazom - crno-beli su u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija na gostovanju izgubili od azerbejdžanskog Sabaha sa 2:0 (0:0).

Domaćin je u Bakuu imao nešto više od igre, što je uspeo da kapitalizuje u drugom poluvremenu za samo četiri minuta. Naime, Sabah je do pobede došao golovima Bojana Letića u 70. i Alekseja Isajeva u 74. minutu.

Crno-beli su mogli da dožive katastrofu i potpunu bruku, ali je to sprečio sjajni golman Aleksandar Jovanović, koji je "skinuo tri zicera", a odbranio je i penal Isajevu u 69. minutu.

Tim Igora Duljaja je bio slobodan u drugom kolu kvalifikacija, dok je Sabah bio bolji u dva duela od letonskog RFS. Pobednik dvomeča između srpskog i azerbejdžanskog kluba sastaće se u baražu za Ligu konferencija protiv boljeg iz duela između Steaue i Nordsjelanda. Ako ipak eliminiše azerbejdžanski Sabah u revanšu za sedam dana, Partizan bi u prvom susretu baraža bio gost, a revanš bi se igrao u Beogradu.

Trener Partizana Igor Duljaj izveo je očekivan sastav. Saldanja predvodi napad, a ofanzivnu liniju tima dopunjavaju po krilima Menig i Ksander Severina. Iza njih je Kalulu, koji je dobio prednost ispred Natha.

Sabah - Partizan

Stadion: Alinja (Baku)

Sudija: Giogri Kruašvili (Gruzija)

SABAH: Imanov, Sejdijev, Handudi, Čakla, Letić, Kristijan, Isaev, Til, Margarina, Ape, Nurlijev. Trener: Murad Musajev.

PARTIZAN: Jovanović, Filipović, Ilić, Marković, Antić, Kanute, Belić, Severina, Kalulu, Menig, Saldanja. Trener: Igor Duljaj.

 

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj pred meč je rekao da Sabah ima odličan tim, ali da njegova ekipa nije "spuštenog garda" došla u Baku i da veruje da može da odigra kvalitetno u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

- Kvalitetan trener (Murad) Musajev, mlad stručnjak, imaju mnogo kvalitetnih pojedinaca u timu, Isajev, Da Silva, Mikel, imaju odličan tim. Posebno su opasni kada se oduzme lopta, imaju brz kontranapad. Moramo da obratimo pažnju, imaju brze igrače, biće veoma interesantna i teška utakmica - rekao je Duljaj na konferenciji za novinare u Bakuu.

Fudbaler Partizana Svetozar Marković rekao je da nijedna evropska utakmica nije laka, ali da se nada najboljem u meču u Bakuu.

- Kao i pred svaku utakmicu u kvalifikacijama očekivanja su da prođemo dalje. Uradili smo analizu protivnika i nadamo se da će sve biti u redu. Neće biti laka utakmica, kao nijedna evropska, očekuje nas težak zadatak, nadamo se najboljem - naveo je Marković.

Ostavite komentar