Sport > Fudbal

PARTIZAN može protiv TREĆELIGAŠA iz Slovenije, ali ih MUČE ozbiljniji timovi: Novi KRAH CRNO-BELIH na pripremama

Fudbaleri Šturma posle preokreta savaldali četu Igora Duljaja

Izvor: K1info/kurir.rs

14/07/2023 > 18:28

podeli vest:

PARTIZAN može protiv TREĆELIGAŠA iz Slovenije, ali ih MUČE ozbiljniji timovi: Novi KRAH CRNO-BELIH na pripremama
Foto: Printscreen/Youtube/Arena Sport TV


Fudbaleri Partizana poraženi su od Šturma sa 2:1 (1:1) u poslednjoj kontrolnoj utakmici na pripremama.

Meč je počeo savršeno, golom Nemanje Nikolića na asistenciju Kvinsija Meniga u 7. minutu utakmice. Menig je sjajno prodrao sa desnog krila terena u sam centar, i lepim pasom dodao loptu Nikoliću, koji je sjajno žavršio ovu akciju šutem u gornji desni ugao gola.

Posle gola Partizana, usledio je mirniji period utakmice, a igrači su se oprobali u šutevima sa daljine, konkretno Nikola Antić i Jon Gornec Stanković, 27-godišnji igrač sredine terena iz Slovenije, a oba šuta su bila bezuspešna.

Zatim smo videli dobar napad Šturma preko leve strane, lopta je završila u kaznenom prostoru, ali su opasnost otklonili Mihajlo Ilić i Nikola Antić. U 37. minutu je Aleksandru Filipoviću prešla lopta preko ruke u kaznenom prostoru, pa je dosuđen penal za Šturm, što je iskoristio napadač Jakob Jančer i postigao pogodak sa bele tačke, a rezutlat na semaforu je bio 1:1.

Na startu drugog poluvremena, Igor Duljaj je napravio dve izmene: Andrija Pavlović je ušao umesto Nemanje Nikolića, a Samed Baždar je dobio šansu umesto Nemanje Trifunovića. Izmene su bile i u Šturmu, ušao je Štuker umesto Demakua.

U 52. minutu, nakon udarca Horvata po zemlji sa ivice šestnaesterca, lopta se odbila od igrače u kaznenom prostoru, a loptu je Antić udario u pogrešnom smeru, pa je lopta završila kod igrača Šturma koji je tu loptu dodao po zemlji, a igrači Partizana se nisu sporazumeli, pa je nakon klizećeg starta lopta pogodila Svetozara Markovića, i završila u mreži za 2:1.

Birbas Natho je zamenio umornog Kanutea u 57. minutu, a u 63. minutu izašli su Filipović, Ilić, Antić i Pantić, a u igru su ušli Živković, Saničanin, Šehović i Stjepanović.

Jančer je imao lepu šansu u 62. minutu utakmice, ali je lopta prešla preko gola.Igrao se 66. minut utakmice kada je Živković sa dvadesetak metar pogodio desnu stativu gola koji brani Šerpen, mladi golman iz Holandije. U 89.minutu utakmice, Terzić je dobro šutirao sa ivice šestnaesterca, ali lopta nije završila u golu.

Pre ove, crno-beli su odigrali tri prijateljske utakmice - protiv slovenačkih trećeligaša Pesnice (5:0) i Drave (3:0), ali i protiv prejakog češkog Bohemijansa (0:2).

Nažalost, Partizan trenutno, iako su pripremni mečevi u pitanju, može da pobedi samo klubove iz nižeg, daleko nižeg ranga takmičenja.

Ostavite komentar