Sport > Fudbal

SITI treći put zaredom ŠAMPION Engleske, pomogli im "ŠUMARI": Notingem UGASIO Arsenalove SNOVE o tituli

Ekipa Pepa Gvardiole će imati priliku da do kraja sezone osvoji triplu krunu, pošto će igrati i u finalu Lige šampiona i finalu FA kupa

Izvor: K1info/Sportal.rs

20/05/2023 > 22:25

podeli vest:

SITI treći put zaredom ŠAMPION Engleske, pomogli im "ŠUMARI": Notingem UGASIO Arsenalove SNOVE o tituli
Foto: Tanjug/AP


Sada je sve gotovo. Mančester siti je kolo pred kraj postao šampion Engleske, a za to je zaslužan Notingem Forest koji je na svom stadionu pobedio Arsenal rezultatom 1:0.

Tobdžije su posle debakla na svom stadionu protiv Brajtona u prošlom kolu (3:0) pretrpele još jedan poraz, ovog puta od Notingem Foresta i time se zvanično oprostile od toliko željene titule.

Ništa danas nije štimalo u ekipi Arsenala. Nisu izabranici Mikela Artete stvorili ni jednu jedinu šansu vrednu pomena, a u 18. minutu je kapitulirao Aron Remzdejl, kada je Taivo Avonji majstorskim lobom savladao golmana Arsenala i ispostaviće se postavio konačnih 1:0. 

Arsenal je napadao posle primljenog gola, ali nije stvorio apsolutno ništa. Gabrijel Žesus se nije video, a Saka i Odegard su odlično zatvoreni i nisu pokazali ni najmanji delić onoga što umeju.

Mančester siti je sada i zvanično postao novi-stari šampion Premijer lige. Ekipa Pepa Gvardiole će imati priliku da do kraja sezone osvoji triplu krunu, pošto će igrati u finalu Lige šampiona, kao i u finalu FA kupa. Biće to sezona iz snova za Građane, ukoliko ostvare trijumfe u te dve utakmice, u kojima će nesumnjivo biti veliki favoriti.

 

Ostavite komentar