Sport > Fudbal

STATISTIKA je priča za UNUKE, kad se ode u PENZIJU: Zvezda uzela 34. titulu, Milojević srećan

Zvezda je šest mečeva pre kraja prvenstva obezbedila prvo mesto, ali i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona

Izvor: K1info/Tanjug

23/04/2023 > 09:37

podeli vest:

STATISTIKA je priča za UNUKE, kad se ode u PENZIJU: Zvezda uzela 34. titulu, Milojević srećan
Foto: Starsport


Izabranici Miloša Milojevića pobedili su sinoć na Marakani TSC sa 4:1 (1:1) u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije i, s obzirom na razliku u bodovima na tabeli u odnosu na pratioce, šest mečeva pre kraja prvenstva obezbedili prvo mesto, ali i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona u predstojećoj sezoni.

- Osećam se kao i uvek kad pobedimo, ali treba biti realan i reći da smo drugoplasirani tim pobedili sa 4:1, te da smo pokazali karakter i kad smo nesrećno primili gol, uspeli da se konsolidujemo i 65, 70 minuta igrali u visokom ritmu i tempu - rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević posle trijumfa protiv TSC i osvojene 34. titule.

Zvezda je ponovila uspeh iz 1977. godine kada je šest kola pre kraja prvenstva uspela da osvoji titulu.

- Što se tiče titule, zvezdaška javnost, pa i ja, koji sebe prvo smatram navijačem, je razmažena, podrazumeva titule, ali ona se ne podrazumeva. Tako da, čestitam upravi, stručnom štabu, igračima i, naravno, navijačima. Nije lako ostati "na prstima" tokom cele sezone, potrebna je motivacija, ali srećan sam zbog titule - rekao je Milojević.

Zvezdin trener je naglasio da se za njega ovde ne završava sezona, sledi im derbi, šest utakmica i odgovornost je takva da u svakom meču treba da daju maksimum i idu na pobedu.

- Najbitnije je da smo osvojili, srećan bih bio i da smo to učinili u poslednjem kolu, a ta statistika je priča za unuke, kad se ode u penziju. Niko od nas nije svestan ovog uspeha, jer smo se svi navikli na titule, ali biću svesniji kad uzmem sebi odmora. Sad je fokus na derbiju, naravno, srećan sam zbog titule, ali nije kraj sezone - rekao je on.

Duel protiv Partizana, 170. večiti derbi, je već u sredu.

 

 

Ostavite komentar