Sport > Fudbal

Klub DRAGIŠE GUDELJA otkrio: Vraća se fudbalu, imaće UGRAĐEN DEFIBRILATOR

Lekarski pregledi su potvrdili da je Srbin bolovao od ventrikularne tahikardije, koja je dovela do srčanog zastoja

Izvor: K1info/nova.rs

30/03/2023 > 14:11

podeli vest:

Klub DRAGIŠE GUDELJA otkrio: Vraća se fudbalu, imaće UGRAĐEN DEFIBRILATOR
Foto: PrintscreenTwitter/Kamil LaLiga Fan


Dragiša Gudelj, srpski fudbaler i mlađi brat reprezentativca Nemanje, kolabirao je na meču Kordobe i Rasing Fenarola.

Prekid prekid utakmice trajao je 11 minuta, a meč je na kraju prekinut. 

Do ove situacije došlo je zbog kardiorespiratornog zastoja, nakon čega su lekari reanimirali Dragišu.

Njegov klub se nakon nekoliko dana oglasio i otkrio da će se Gudelj, brat našeg reprezentativca Nemanje, uskoro vratiti fudbalu. 

- Dragi želi ponovo da igra. Uskoro će dobiti DAI uređaj (implantabilni automatski defibrilator) i mogao bi da nastavi da demonstrira svoj kvalitet na terenima braneći dres Kordobe. Lekarski pregledi su potvrdili da je Srbin bolovao od ventrikularne tahikardije, koja je dovela do srčanog zastoja. Brzom intervencijom medicinske službe uspela je da mu spase život - stoji u saopštenju Kordobe. 

Kako dodaju, namera defanzivca Kordobe je da na teren vrati sa defibrilatorom po uzoru na igrače poput Kristijana Eriksena. 

- Danski igrač je iznenadno pao na utakmici Evropskog prvenstva 2020. godine i mogao je da se vrati fudbalu na najvišem nivou. Još jednom, iz Fudbalskog kluba Kordoba želimo da se iskreno zahvalimo na apsolutnoj spremnosti i naklonosti sa kojom je naš igrač tretiran od strane profesionalaca Univerzitetske bolnice Kraljica Sofija - rekli su oni.

Dragiša Gudelj ima tek 25 godine, a u karijeri je igrao za Jong Ajaks, Volen, Vitoriju Gimaraeš i Kadiz B. Prošao je četiri mlađe selekcije Srbije, ali nikada nije zaigrao za prvi tim. Igra na poziciji levog beka.

 

Ostavite komentar