Sport > Fudbal

Dolazak u ZVEZDU baš KOŠTA: Nije samo milionska plata, za TRENERA Haife mora i OBEŠTEĆENJE

Barak Bahar ima ugovor sa Makabijem iz Haife, a naš šampion mu nudi ugovor do 2025. godine, vredan milion evra po sezoni

Izvor: K1info/mondo.rs

30/03/2023 > 12:36

podeli vest:

Dolazak u ZVEZDU baš KOŠTA: Nije samo milionska plata, za TRENERA Haife mora i OBEŠTEĆENJE
Foto: Starsport


Crvena zvezda je baš "zapela" za Baraka Bahara pošto je posle milionske plate spremna da za njega izdvoji i veliko obeštećenje.

Crvena zvezda je u završnim pregovorima oko novog trenera Baraka Bahara i prema saznanjima Monda nudi mu ugovor do 2025. godine, vredan milion evra po sezoni, a to neće biti i jedini "ceh" koji će morati da plate da bi na "Marakanu" prizvali mladog izraelskog stručnjaka.

Problem ne pravi Miloš Milojević, nego ugovor koji Bahar ima sa Makabijem iz Haife, a koji je na snazi još godinu dana što znači da će Crvena zvezda morati da plati obeštećenje.

S obzirom na to da je Bahar na putu da donese treću uzastopnu titulu Makabiju, čelnici kluba neće praviti veliki problem Baharu, iz zahvalnosti prema onome što je do sada postigao u klubu, međutim obavestili su već Crvenu zvezdu da će ipak morati da ga "otkupe" kao da je u pitanju fudbaler.

Prema poslednjim informacijama Crvena zvezda nudi 600.000 evra kao kompenzaciju za Baraka Bahara, a ukoliko bi crveno-beli u obe sezone predloženog ugovora stigli do nokaut faze Lige šampiona - tada bi Makabi dobio bonus od još 200.000 evra, prenosi izraelski "Sport 5".

Foto: Starsport

 

Dakle, potencijalno bi Haifa mogla da zaradi čak 800.000 evra od svog trenera, što nije zanemarljiva svota, pa i novac koji je Zvezda spremna da izdvoji za Bahara (2,8 miliona evra) dovoljno govori koliko su ozbiljni u nameri da ga dovedu.

U kratkoj trenerskoj karijeri, 43-godišnji trener je do sada osvojio čak deset trofeja u Izraelu, od toga pet titula prvaka. Tri puta je bio šampion sa Hapoel Ber Ševom, a sada je na putu da taj uspeh ponovi i sa Makabijem iz Haife.

"Dželat" crveno-belih iz prethodnog ciklusa Lige šampiona je ostavio pozitivan utisak na čelnike srpskog prvaka tokom jeseni i zato su ove zime stupili u pregovore sa njim, a nedavno su fotografisani u Izraelu.

Sudeći po pisanju medija iz ove zemlje, posao samo što nije završen i čeka se konačno "da".

 

Ostavite komentar