Sport > Fudbal

Spremni za SPEKTAKL U PODGORICI? Ovo je SASTAV Srbije, Piksi izmešao karte

Očekivani spektakl, gospodstveno ponašanje na terenu i tribinama, trebalo bi da polaznu tačku pronađu u dobrom fudbalu

Izvor: K1info/Sportklub.rs

27/03/2023 > 13:04

podeli vest:

Spremni za SPEKTAKL U PODGORICI? Ovo je SASTAV Srbije, Piksi izmešao karte
Foto: Starsport


Put ka Nemačkoj - stanica „broj dva“. Reprezentativci Srbije, u Podgorici, nišane maksimum, za prvo mesto G družine i nastavak sigurnog koraka ka završnici Prvenstva Evrope 2024.

Rutinski trijumf „orlova“ nad Litvanijom (2:0), uz pobedu Crne Gore na gostovanju u Razgradu (1:0), podgrejali su fudbalsku temperaturu na podgoričkim bulevarima, džadama i ulicama do - maksimuma.

Očekivani spektakl, gospodstveno ponašanje na terenu i tribinama, trebalo bi da polaznu tačku pronađu u dobrom fudbalu. A, Piksijeva Srbija i Mijova Crna Gora, u svečarskom ambijentu, dostojnom susreta najbližih ekipa Starog kontinenta, neće smeti da podbace.

Zaigraće srpski tim sa prepoznatljivim, mondijalskim, licima od početka. Očekivana formacija 3-4-2-1 trebalo bi da projektuje ofanzivan tim, spreman da preuzme dominaciju od prve komande francuskog sudije Klermona Turpana.

Mesto ispred mreže rezervisano je za Vanju Milinković Savića.

Ispred stasitog čuvara mreže, očekuje se trio Nikola Milenković - Nemanja Gudelj - Strahinja Pavlović. Umesto Strahinje Erakovića, na desnoj strani, zaigraće štoper Fiorentine. Solidan posao protiv Litvanije odradili su Gudelj i Pavlović, uz skromniju konkurenciju, očekuje se da kaparišu dresove namenjene starterima i na podgoričkom stadionu.

Na desnoj strani dejstvovaće, već tradicionalno, Andrija Živković.

Umesto povređenog Filipa Kostića, sa levog boka, napadaće Filip Mladenović. U centralnom delu veznog reda očekuju se Saša Lukić i Marko Grujić.

Foto: ATA Images

 

Prema očekivanjima, idejni raspored 3-4-2-1, definisaće ofanzivnije zadatke za Sergeja Milinković Savića. Iza napadača nema greške - kapitensku traku poneće Dušan Tadić. Najistureniji u napadu, najbliži golmanu Milanu Mijatoviću, biće Aleksandar Mitrović.

Početak meča na Gradskom stadionu u Podgorici zakazan je za 20.45. Oba dosadašnja meča, u okviru „C“ divizije Lige nacija 2018. godine, pripala su Srbiji. Podgorički duel završen je rezultatom 0:2, u Beogradu je bilo 2:1.

Od 20.45 igraće se i drugi meč drugog kola grupe G, između Mađarske i Bugarske.

 

Ostavite komentar