Sport > Fudbal

Hvala Mitroviću što je bio JADAN i GLUP: Novinar izvređao napadača Fulama

Mitrović bi trebalo da odluči da li želi da bude profesionalni fudbaler ili mala bitanga

Izvor: K1info/b92.net

21/03/2023 > 08:19

podeli vest:

Hvala Mitroviću što je bio JADAN i GLUP: Novinar izvređao napadača Fulama
Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super


Engleski novinar Oliver Holt napisao je tekst za Daily Mail o napadaču Fulama Aleksandru Mitroviću, kao i menadžeru londonskog kluba Marku Silvi.

Naravno, povod su njihova isključenja u meču četvrtfinala FA kupa protiv Mančester junajteda i situaciji u kojoj je dosuđen penal za "crvene đavole" i isključenje za Vilijana, a potom su stradali i Mitrović i Silva.

Junajted je kasnije slavio rezultatom 3:1, a iako je Mitrović dao prvi gol na susretu, posle istog je na stubu strama zbog odgurivanja sudije Krisa Kavanoa.

Holtov naslov teksta glasi: "Moderno je poludeti u fudbalu, ali Mitrović i Silva su razbili mit. Ljutnja nije dobra, zato su izgledali kao mali, iracionalni i idiotski ljudi. Muškarci su koje treba žaliti, a ne diviti im se".

Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super

 

U samom tekstu je bio još žešći i brutalniji.

- Možda bi trebalo da budemo biti zahvalni Silvi i Mitroviću za ponašanje usled poraza od Junajteda. Možda bi trebalo da im zahvalimo na načinu ponašanja, kojim su se pokazali kao veoma jadni i glupi. Možda bi trebalo da budemo zahvalni zbog toga što su svoj klub koštali šanse prolaska u polufinale FA kupa - piše Holt.

Takođe ističe da bi Mitrović trebalo da odluči da li želi da bude profesionalni fudbaler ili mala bitanga.

- Silva i Mitrović razbili su mit o ljutnji. Ljutnja nije dobra. Obojica su s pravom dobili pohvale za svoj rad u dosadašnjoj sjajnoj sezoni Fulama. Sada su izgledali kao mali, iracionalni, idiotski ljudi. Treba ih žaliti, a ne diviti im se. Možda im dugujemo zbog toga što su svoju ružnu stranu pokazali na televiziji pred decom i odraslima. Možda treba da im zahvalimo što su nas podsetili da bes u profesionalnom fudbalu pojačava epidemiju fizičkog i psihičkog zlostavljanja sudija u ovoj zemlji, što je jedan od najvećih problema modernog fudbala - napisao je Holt.

Engleski novinar poziva vodstvo lige da Mitrovića suspenduje do kraja sezone.

- Ako se to dogodi, neka bude srećan što je kazna tako blaga. Njegovo ponašanje dovodi do fizičkog napada na sudiju. To je ponašanje zbog kojeg deca misle da je u redu pretiti službenom licu - poručio je Holt.

 

Ostavite komentar