Sport > Fudbal

NAPAO Dmitrovića, pa "POPIO" 40 godina zabrane: PSV KAZNIO huligana zbog NAPADA na Srbina

Holandski klub priprema i postupak za naknadu štete koja je naneta

Izvor: K1info/Sportal.rs

20/03/2023 > 21:00

podeli vest:

NAPAO Dmitrovića, pa "POPIO" 40 godina zabrane: PSV KAZNIO huligana zbog NAPADA na Srbina
Foto: Tanjug/AP


PSV iz Ajndhovena žestoko je sankcionisao huligana koji je na utakmici Lige Evrope protiv Sevilje uleteo na teren i fizički nasrnuo na srpskog golmana Marka Dmitrovića.

Holandski velikan je prestupniku izrekao izuzetno oštru kaznu, sa namerom da ubuduće spreči svoje navijače i da pomisle na slične ispade.

Mladić koji je napao Dmitrovića kažnjen je od strane kluba zabranom prisustva mečevima kluba u narednih 40 godina, ali je takođe u pripremi postupak za naknadu štete koju je neodgovorni pojedinac naneo PSV-u.

Napadač na golmana Sevilje i sada već bivšeg reprezentativca Srbije, trenutno se nalazi na izdržavanju tromesečne zatvorske kazne, od kojih je jedan mesec uslovno.

Incident se dogodio 23. februara, kada je navijač dotrčao do Dmitrovića i napao ga, ali je srpski čuvar mreže uspeo da savlada napadača, kojem je kasnije ustanovljeno prisustvo 1,6 promila alkohola u krvi.

Ono što je otežavajuća okolnost za huligana jeste da je u prošlosti već dva puta imao zabranu ulaska na stadion, a prema poslednjoj nije imao pravo prisustva utakmici sa Seviljom.

Ipak, zahvaljujući propustima u organizaciji on se ponovo našao na trbinama, a ubrzo i na terenu gde je napravio novi incident.

To će svakako uticati na PSV da ubuduće ozbiljnije pristupi ovoj problematici, a na kraju će izgrednik debelo platiti zahvaljujući poslednjem ispadu.

Podsećamo, u ponedeljak se selektor Dragan Stojković Piksi saopštio da je Marko Dmitrović odlučio da završi reprezentativnu karijeru, zbog želje da se isključivo posveti klupskom fudbalu.

 

Ostavite komentar