Sport > Fudbal

Pešić IZ NEHATA načeo, Mitrović DOKUSRIO Javor na NJIVI OD TERENA u Ivanjici

Crvena zvezda upisala je još tri boda, a samo je čudo da se neko nije pobvredio na očajnom terenu Javora

Izvor: K1info/Sportal.rs

25/02/2023 > 15:50

podeli vest:

Pešić IZ NEHATA načeo, Mitrović DOKUSRIO Javor na NJIVI OD TERENA u Ivanjici
Foto: Starsport


Crvena zvezda upisala je nova tri boda u Superligi, pobedivši Javor u Ivanjici sa 2:0, golovima Pešića i Mitrovića. Tako su se crveno-beli još za korak približili sve izvesijem trofeju, koji im garantuje i direktno učešće u Ligi šampiona.

79' Mogao je i Bukari da se upiše u strelce. U solo prodoru je šutirao, ali mu se još jednom isprečio golman Manojlović.


77' Opao je ritam u Ivanjici. Pomirio se Javor sa porazom, a Crvena zvezda odrađuje posao bez većih uzbuđenja.

67' Katai i Mijailović su završili meč. Na terenu su Kangva i Eraković.

60' Malo je nedostajalo da padne treći gol kada je Manojlović odbranio zicer Mitroviću.

56' 0:2! Zvezda je slomila Javor u režiji Kataija. Protutnjala je "desetka" crveno-belih po levoj strani i idealno poslužila Stefana Mitrovića, koji je pogodio prvi put u ovom delu sezone.

51' Dukure stavlja na muke Zvezdinu odbranu. Šutirao je iskosa iz daljine, ali je Borjan bio skoncentrisan i izbacio loptu u korner.

47' Prvi je u nastavku zapretio Gelor Kanga. Šutirao je sa dvadesetak metara i prebacio gol.

Foto: Starsport

 

Crvena zvezda vodi posle teških 45 minuta u Ivanjici protiv Javora. Možda je razlika mogla da bude izraženija da je teren kvalitetniji, odnosno da su crveno-beli bili prisebniji pred golom domaćina.

Svakako, mogu da budu zadovoljni i ovim rezultatom, posebno jer je i Javor imao nekoliko opasnih napada.

45' Zvezda želi da slomi Javor. U rasponu od samo minut usledile je nekoliko pokušaja iz dva kornera, ali se Javor nekako odbranio.

42' Golman Javora sprečio 0:2. Bila je gužva ispred Manojlovića, odbitak je iz prve prihvatio Mitrović i pokušao da iznenadi "jedinicu" Javora, ali je refleksno odbranila.

38' Vodi Zvezda slučajnim golom Pešića! Katai se namestio sa dvadesetak metara, šutirao, a lopta je na putu ka golu Javora pogodila Pešića u rame i završila iza leđa Manojlovića. 0:1!

37' Mitrovićev slab udarac. Odskočila mu je nezgodno lopta i prebacio je gol.

30' Javor otvoreno igra, želi da se nadigrava. Ostavlja prostora za Zvezdine kontre, ali ujedno i ugrožava šampiona konstantnim napadima. 

23' Pešić propustio priliku. Dobro se zagradio, izdržao čuvara na leđima, ali je iz okreta prebacio loptu preko gola iz solidne pozicije.

19' Nestvarno kako Zvezda nije povela. Bukari je pobegao odbrani domaćina, odbranio je Manojlović, a Pešić prihvatio loptu u petercu, poslao je pored golmana Javora, ali je jedan defanzivac izbacio loptu sa gol linije.

17' Kembel propustio da kazni Zvezdu. Sevnula je kontra i odlična lopta iza leđa odbrane šampiona, a Norman Kembel je uhvatio volej i loše to uradio.

16' Katai – blizu! Još jednom je Zvezda pretila iz kornera i opet je Katai skočio. Poslao je loptu pored gola.

12' Pokušaj Mijailovića. Tukao je sa preko 20 metara iz odbitka, ali pored gola.

11' Umalo Zvezda da povede! Posle kornera Katai je "preglavao" loptu na drugu stativu, a tamo Pešić zakasnio za korak. Da nije izvesno bi bio gol.

10' Javor vezao nekolio opasnih napada. Gigić je bio u naletu po strani, Dragović se spetljao prilikom centaršuta, ali nekako uspeo da izbaci loptu iz peterca.

Foto: Starsport

 

7' Zvezda teško dolazi do igre po ovakvom terenu. Praktično je nemoguće da se razvije normalna igra. S druge strane, Javor je izašao hrabro i visoko, bez namere da se brani.

4' Očajan teren je sačekao Crvenu zvezdu u Ivanjici. Kao da je spaljena trava, a i prilično je neravan, pored toga što je manjih dimenzija. Sve što ne ide u prilog gostima iz Beograda.

Sastavi:
Javor (4-2-3-1): Manojlović – Ilić, Kopitović, Obradović, Miletić – Dukure, Adamović – Gojković, Bosić, Kembel – Gigić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Milunović, Dragović, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Katai, Mitrović – Pešić.

Crveno-belima je ovaj meč bi uvertira za predstojeći večiti derbi, koji je na programu u petak, 3. marta od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić". Izabranici Miloša Milojevića su trenutno prvoplasirani tim sa 63 osvojena boda, 13 više u odnosu na prvog pratioca, ekipu Partizana koji sada ima utakmicu manje.

Superliga Srbije, 23. kolo - rezultati, četvrtak: Napredak - Radnički N. 2:0, Voždovac - Mladost L. 2:1. Petak: Vojvodina - Radnik 1:1, Čukarički - Kolubara 3:0. Subota: Javor - C. zvezda 0:2, TSC - Spartak 2:2, Novi Pazar - Mladost GAT (18.00). Nedelja: Partizan - Radnički KG (16.30).  

 

 

Ostavite komentar