Sport > Fudbal

Navijači Partizana DEPORTOVANI iz MOLDAVIJE: Celu noć proveli na aerodromu

Predsednica Moldavije optužila je prethodno Rusiju da planira nasilno rušenje vlasti u Moldaviji, uz pomoć unutrašnjih snaga, ali i stranaca

Izvor: K1info/Direktno.rs

14/02/2023 > 10:21

podeli vest:

Navijači Partizana DEPORTOVANI iz MOLDAVIJE: Celu noć proveli na aerodromu
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Grupi od dvanaest navijača beogradskih crno-belih, među kojima su i četiri devojke, zabranjen je ulazak u Moldaviju u koju su se uputili da bi pratili meč fudbalera Partizana i moldavskog Šerifa i oni su deportovani kući!

Meč je na programu u četvrtak od 21, a ova grupa partizanovaca uputila se nekoliko dana pre važnog evropskog meča da bi obišli Kišinjev. UEFA je predstojeći meč pomerila iz Tiraspolja u Kišinjev upravo iz razloga što je oblast Pridnestrovlje u kojoj se Šerif nalazi blizu granice sa Ukrajinom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Partizan.net (@partizannet)

 

Ipak, kada su sleteli u prestonicu Moldavije počeli su problemi. Kako su prišli pasoškoj kontroli jednog po jednog srpskog državljanina policija je odvojila u stranu i od njih su zahtevali da tu sačekaju, piše Direktno.rs

Situacija nije bila razrešena do jutra, čekanje i razgovori su trajali četiri sata, reagovao je FK Partizan, kao i FK Šerif, čak se i predsednik moldavskog kluba trudi da obezbedi garancije za ulazak partizanovaca, ali ništa nije moglo da odobrovolji moldavsku policiju da dozvoli ulazak grupi navijača.

Epilog je najgor, cele noći su navijači pokušavali da reše situaciju, a onda je deo deportovanih navijača morao da prvim jutarnjim letom napusti Moldaviju. Kupili su karte o sopstvenom trošku po paprenim cenama i napustili Moldaviju.

Dva sata nakon ponoći je svima uručena zvanična zabrana ulaska, pa je nakon konsultacija sa konzulom i ambasadorom u Rumuniji odlučeno da se više ne čeka na pomoć koja nije stigla. Drugi deo navijača će napustiti Moldaviju posle 14.00 letom za Bukurešt, takođe o sopstvenom trošku.

Predsednica Moldavije optužila je prethodno Rusiju da planira nasilno rušenje vlasti u Moldaviji, uz pomoć unutrašnjih snaga, ali i stranaca iz Srbije, Crne Gore, Rusije i Belorusije. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je te navode.

- Zahtevamo da organi Moldavije hitno dostave svaku informaciju koju poseduju, jer mi do sada nismo nikada dobili takvo obaveštenje iz Moldavije - poručio je Dačić.

 

Ostavite komentar