Sport > Fudbal

BARSELONA u Rijadu u totalnom NAPADU: Katalonci "ODRALI" REAL u Superkupu Španije

Kristijano Ronaldo došao da poseti bivše saigrače, možda im je bio baksuz

Izvor: K1info/Sportal.rs

15/01/2023 > 22:57

podeli vest:

BARSELONA u Rijadu u totalnom NAPADU: Katalonci "ODRALI" REAL u Superkupu Španije
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Barselone osvojili su Superkup Španije, pošto su večeras u finalu u Rijadu savladali Real Madrid sa 3:1 (2:0). Sjajan je bio mladi Gavi, strelac prvog gola u 33. minutu i asistent Robertu Levandovskom u 45. i Pedriju u 69. minutu, dok je čast "kraljevima" sačuvao Karim Benzema u poslednjim trenucima meča.

Utakmica odigrana u Saudijskoj Arabiji imala je i svoj uvod kada je Kristijano Ronaldo došao dan pred meč da poseti svoje nekadašnje saigrače i trenera Karla Anćelotija, ali im više bio baksuz nego sreća.

Dugo se čekalo na prvi gol, a on je pao u 33. minutu. Real Madrid nije na najbolji način krenuo u napad, izgubili su loptu ispred svog šesnaesterca, a mat u tri poteza realizovao je Gavi, posle odlične asistencije Levandonskog koji je sa ivice kaznenog prostora samo prosledio loptu ka mlađem saigraču, koji je primio loptu, a onda iz situacije jedan na jedan sa Kurtoom izašao kao pobednik.

Drugi gol je pao baš u pravom trenutku za Barselonu. Madriđani su mislili da idu u svlačionicu sa samo jednim golom minusa, ali se Levandovski postarao da tako ne bude.

Foto: Tanjug/AP

 

"Hladan tuš" režirao je Gavi, koji je tako uzvratio asistenciju Poljaku posle brze tranzicije, a jednom od najboljih napadača današnjice nije bilo teško da sa nekoliko metara matira Kurtou za 2:0.

Činilo se da će Real ipak stići do gola u drugom poluvremenu, ali je mnogo grešio u dodavanjima. Takvu grešku, po drugi put na meču su iskoristili Katalonci za novi, treći gol.

Foto: Tanjug/AP

 

Gavi je presekao jedan poprečni pas, potom je predao loptu Levandovskom koji je vukao istu do ivice kaznenog prostora, a onda je opet vratio mladom saigraču koji je centrirao sa levog na desni bok, a tamo je Pedri bio na pravom mestu u pravo vreme i sa tri metra doneo velikih 3:0.

Probao je Real, ali mu nije išlo. Benzema je imao mnogo prilika, a onu poslednju je ipak iskoristio. U trećem minutu nadoknade posle duže opsade gola Barselone, lopta je stigla do Francuza koji je šutirao, Ter Štegen je iz prve to odbranio, ali je odbitak došao do Karima koji iz drugog pokušaja ne greši i tako postavlja konačnih 3:1.

Barselona je ovim trijumfom u Rijadu osvojila svoj 14. pehar Superkupa Španije.

 

Ostavite komentar