Sport > Fudbal

"ZLATNE LOPTE" selektoru Stojkoviću, Aleksandru Mitroviću i Jovani Damjanović

Ostvarena je dobit u iznosu od 4.1 milion dolara. Tončev podigao buru na sednici Izvršnog odbora i prozvao pojedince

Izvor: K1info/Tanjug

27/12/2022 > 17:31

podeli vest:

"ZLATNE LOPTE" selektoru Stojkoviću, Aleksandru Mitroviću i Jovani Damjanović
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/bs


Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković dobitnik je "Zlatne lopte" za najboljeg srpskog trenera u ovoj godini, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora FSS u Staroj Pazovi.

Stojković je drugi put uzastopno, a treći put u karijeri dobio ovo priznanje.

- Nagrada za najboljeg fudbalera odlazi u ruke Aleksandra Mitrovića, koji iza sebe ima sjajnu godinu na klupskom i reprezentativnom planu. U konkurenciji dama, Zlatnu loptu Srbije za 2022. godinu zaslužila je Jovana Damjanović koja je ostavila zapažen trag i u dresu minhenskog Bajerna - navodi se u saoštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Foto: Starsport

 

Za selektora ženske A reprezentacije Srbije imenovan je Dragiša Zečević, a za selektora ženske kadetske selekcije (U17) Aleksandar Petrović.

- Usvojen je izveštaj Stevana Stojanovića, direktora A reprezentacije, o radu i rezultatima našeg najboljeg nacionalnog tima u periodu od dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora Srbije do poslednje akcije reprezentacije, učešća na SP u Kataru. Članovi Izvšnog odbora su zaključili da je ostvaren projektovani cilj, a to je plasman na SP. Pored toga, ostvaren je i uspeh u Ligi nacija pobedom u diviziji B i plasmanom u elit grupu najboljih evropskih selekcija. Time je ostvaren i plasman u potencijalni plej-of za EP - saopštio je FSS.

Izvršni odbor FSS doneo je odluku o direktnoj finansijskoj pomoći regionima za programske aktivnosti u 2023. godini u iznosu od 27 miliona dinara.

- Doneta je i odluka o raspodeli UEFA sredstava solidarnosti u iznosu od 2.506.000 evra po kojoj će 14 klubova Superlige dobiti po 179.000 evra. U isto vreme doneta je i odluka o raspodeli UEFA sredstva solidarnosti za sedam klubova Superlige za žene u iznosu 74.564 evra odnosno 10.652 evra po klubu. Takođe, odlučeno je da se i deo nagrade ostvarene plasmanom na Svetsko prvenstvo solidarno podeli i ženskim klubovima Super i Prve lige Srbije (ukupno 18 klubova) - dodaje se u saopštenju FSS.

Foto: Starsport

 

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović prezentovao je članovima IO FSS detaljan finansijski izveštaj, sa svim pojedinačnim prihodima osvarenim od plasmana na SP, odnosno svim pojedinačnim troškovima. 

Ukupni prihodi su 11.853.364 dolara, a rashodi 7.751.398,78 dolara. Ostvarena je dobit u iznosu od 4.101.965,22 dolara. Članovi IO su usvojili izveštaj i sa zadovoljstvom konstatovali da su ostvareni zavidni prihodi, a da se istovremeno vodilo računa i o svakom utrošku, te je tako i čista zarada koju je ostvario savez više nego značajna - navodi FSS.

Izvršni odbor FSS je usvojio i Finansijski plan za 2023. godinu.

Tončev traži da se znaju svi troškovi

Sednica Izvršnog odbora FSS očekivano je bila veoma zanimljiva, a buru je podigao Novica Tončev. 

Kao što je Tanjug najavio, Tončev, koji je član Izvršnog odbora, zatražio je da se na sednici podnese izveštaj o kriterijumima na osnovu kojih je sastavljena delegacija FSS za Mundijal u Kataru, kao i visinu troškova.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Zatražio je i da članovi dobiju na uvid visinu nagrade članovima FSS koja je isplaćena pre odlaska u Katar, kao i da se utvrdi odgovornost za to što je prilikom tih odluka "prenebregnuta" nadležnost Izvršnost odbora.

On se i pojavio na sednici gde je, kako prenose pojedini mediji, rekao da je selektor Dragan Stojković na ime plasmana u Katar dobio premiju od 1,5 miliona evra, a da su zamenik predsednika Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović i direktor Stevan Stojanović dobili po 350.000 evra, a svaki igrač po 100.000 evra.

Izvršni odbor FSS odbio je zahtev Tončeva da se glasa o smeni Šurbatovića.

 


 

 

Ostavite komentar