Sport > Fudbal

Šurbatović i Tončev u KLINČU: Ko sme na sednicu, kako se trošilo u FSS...

Ukoliko Šurbatović pokaže dokaz o plaćenom porezu i ukoliko čuvena kartica FSS pokaže da grešim, lično ću nadoknaditi iznos, tvrdi Tončev

Izvor: K1info/Tanjug

28/12/2022 > 12:48

podeli vest:

Šurbatović i Tončev u KLINČU: Ko sme na sednicu, kako se trošilo u FSS...
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Novica Tončev izjavio je danas da je njegov cilj da svi u našoj zemlji imaju jasan uvid u ono što se dešava u FSS.

Tončev je na jučerašnjoj sednici IO FSS u Staroj Pazovi tražio da jedna tačka dnevnog reda bude izveštaj o potrošenom novcu na SP u Kataru. On je izneo i šokantne optužbe na račun selektora Dragana Stojkovića, zamenika predsednika FSS Nenada Bjekovića, generalnog direktora Jovana Šurbatovića, kao i direktora reprezentacije Stevana Stojanovića.

Foto: Starsport

 

Šurbatović je posle sednice izjavio da Tončev iznosi neistine.

- Došao je na sednicu iako nije imao pravo ni po Statutu ni po zakonu da učestvuje na njoj, jer je nedavno ponovo izabran na javnu funkciju, što je potvrdila i Agencija za sprečavanje korupcije. Njegovo istupanje je bilo krajnje necivilizovano - naveo je Šurbatović.

Tončev se danas ponovo oglasio saopštenjem i istakao da "spinovanje Šurbatoviću sada neće proći".

- On i dalje ne odgovara na pitanja koja zanimaju celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Verujem da ima razloga zbog čega ne sme o tome da priča i zbog čega se plaši. Već šest godina sam član Izvršnog odbora FSS, a simptomatično je kako je to danas dovedeno u pitanje. Kao neko ko je na javnoj funkciji ipak imam pravo da se bavim sportskom delatnošću, što je i potvrdio Upravni sud poništivši rešenje Agencije za sprečavanje korupcije da sam u sukobu interesa. Upravo ljudi kao ja, koji se ne plaše da postave pitanja smetaju onima koji smatraju da su iznad zakona - rekao je Tončev.

On je istakao da kao član IO FSS nije dobio nikakav finansijski izveštaj niti je bio upoznat sa odlukama koje su donošene.

Foto: Starsport

 

- Moj jedini cilj jeste da svi u Srbiji imaju jasan uvid u ono što se dešava u FSS. Cela nacija je svim srcem bila uz reprezentaciju u Kataru, fudbal se u Srbiji voli i za fudbal se živi i zato svaki građanin ima pravo da zna istinu o svakom segmentu rada saveza i njegovih funkcionera - dodao je on.

Tončev je istakao da je u fudbal, baš kao i politiku ušao kao ostvaren i materijalno siguran poslovni čovek.

- Vođen sam jedino iskrenom emocijom i realnim planovima kako da svaku sferu života u koju sam uključen unapredim i poboljšam. Mnogi, baš kao i Šurbatović, nažalost svaku poziciju u karijeri koriste za lično bogaćenje i otimačinu po svaku cenu. Takvi od istine beže vređanjem i neosnovanim napadima i drže se svog straha kojim čuvaju 'radno mesto' i  imidž sposobnih i nezamenjivih. Ukoliko Šurbatović pokaže dokaz o plaćenom porezu i o tome koliko je novca prešlo preko njegovog računa i ukoliko čuvena kartica FSS pokaže da ja grešim, lično ću nadoknaditi iznos o kome pričamo - zaključuje se u saopštenju Novice Tončeva.

 

Ostavite komentar