POSNI ĐUVEČ SA ŠAMPINJONIMA Uživajte u zalogaju koji dokazuje da jelo bez mesa može da bude vrhunsko (FOTO/VIDEO)
podeli vest:

Pred vama je jelo koje ruši sve predrasude – posni đuveč sa šampinjonima, toliko sočan i bogat ukusima da ćete brisati tanjire do poslednje kapi. Savršena harmonija svežeg povrća, mirisnih začina i mekanih šampinjona stvara obrok koji je podjednako zdrav i neodoljiv.
Bilo da postite, želite laganiji obrok ili jednostavno uživate u fantastičnim ukusima, ovaj đuveč će vas osvojiti. Lako se priprema, a miris koji će ispuniti vašu kuhinju nateraće svakoga da traži još. Uživajte u zalogaju koji dokazuje da posno jelo možeda bude vrhunsko!

bakina kuhinja
Pogledaj galeriju

bakina kuhinja
Pogledaj galeriju

bakina kuhinja
Pogledaj galeriju

bakina kuhinja
Pogledaj galeriju
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
2 paprike sveže ili iz zamrzivača
150 gr šampinjona
1 manja tikvica
1 manji koren celera
1 veći krompir
1 kašika suvog začina
mleveni biber
1 kašičica ml paprike i tucane po želji
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckani luk i šargarepu, pa dodati sečenu papriku i šampinjone na listiće. Dodati tikvice na kockice i koren celera.
Na kraju dodati krompir na kockice. Kad se povrće malo ukrčka dodati začin, mleveni biber i papriku.
Posle toga dodati 50 gr opranog pirinča. Izmešati, pa prebaciti u tepsiju i zapeći bar 30 minuta da se pirinač obari.
U đuveču mora ostati tečnosti, a ako je nema dodati malo vode. Servirati toplo uz neku supicu. Prijatno!
Ostavite komentar