NAJBOLJE POSNO LISNATO PECIVO SA DŽEMOM Bakin recept bez premca na internetu!
podeli vest:
 
                    Miris domaćih kiflica vraća detinjstvo na sto. Ako ste u potrazi za receptom koji spaja jednostavne sastojke, savršenu mekoću i posnu varijantu bez jaja i mleka, ove posne kiflice sa džemom biće pravi pogodak. Savršene su uz jutarnju kafu ili popodnevni čaj, a njihova priprema je tako jednostavna da će vam ubrzo postati omiljeni ritual u kuhinji.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
300 ml mlake vode
                                                                            
                                        
                                                                                    
100-120 gr margarina posnog
malo ulja u testo 2 kašike
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Priprema:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Kvasac izmrviti u mlakoj vodi pa žicom izmutiti dodati šećer kašičicu. Ubaciti brašno i 2 kašike ulja. Dodavati brašno i mešati da se dobije glatko testo. Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto  podeliti na 6 loptica pa svaku razviti u vel. tanjira.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Svaku premazati margarinom i stavljati jednu preko druge. Zadnja se ne maže. Razviti u veći pravougaonik pa gornj deo premazati margarinom i pokriti preko donje ponovo razviti u dugačak pravougaonik.
Seći po dužini  u šire trake. Na kraju trake staviti džem pa polako saviti kao u videu i pritisnuti ivice i iseći. Praveći dužu kiflu.
                                                                            
                                        
                                                                                    
Rernu uključiti na 210 stepeni C premazati kifle margarinom i peći 30 min da lepo zarumene Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar