Slobodno vreme > Gurmanlook

OVO JELO ĆETE OBOŽAVATI U TOKU POSTA Posna riba sa povrćem je lagana za pripremu i uvek ćete je rado pripremati

Izvor: K1info

24/06/2025 > 05:00

podeli vest:

OVO JELO ĆETE OBOŽAVATI U TOKU POSTA Posna riba sa povrćem je lagana za pripremu i uvek ćete je rado pripremati
Foto: Youtube PrintScreen/Bakina kuhinja


U danima kada postimo posna riba sa povrćem dolazi kao pravo blago iz domaće kuhinje. Ovo jelo ne traži mnogo, a zauzvrat pruža pun tanjir mirisa, ukusa i topline – baš kako su ga nekada spremale naše bake.

Bakina posna riba sa povrćem,divno jelo iz đuveča

🥕 Evo šta vam je potrebno:

riba bilo koja
1 glavica crnog luka
1-2 sveže paprike
2 šargarepe
1 zelena
2 kašike barenog pirinča
50 gr graška
2 krompira
3 čena belog luka
ml paprika
suvi začin
mleveni biber

🥣Kako se priprema

Ribu posoliti pobiberiti iseći beli luk, pa izmešati sa ribom i poklopiti.

Na ulju propržiti na rebarca luk, papriku i šargarepu. Dodati grašak pirinač i stavite suvi začin i ml papriku. Sve izjednačite.

Dinstajte još malo. Sipajte iz tiganja u đuveč, a odozgo nasecite na listiće paradajz, pa poređajte preko povrća. Ubacite neku krišku limuna.

Poređajte ribu sa belim lukom. Malo dodajte odozgo ulja, poklopite i đuveč stavitie u rernu oko 40 -50 minuta.

Bonus video:

Ostavite komentar