OVO JELO ĆETE OBOŽAVATI U TOKU POSTA Posna riba sa povrćem je lagana za pripremu i uvek ćete je rado pripremati
podeli vest:

U danima kada postimo posna riba sa povrćem dolazi kao pravo blago iz domaće kuhinje. Ovo jelo ne traži mnogo, a zauzvrat pruža pun tanjir mirisa, ukusa i topline – baš kako su ga nekada spremale naše bake.
Bakina posna riba sa povrćem,divno jelo iz đuveča
🥕 Evo šta vam je potrebno:
riba bilo koja
1 glavica crnog luka
1-2 sveže paprike
2 šargarepe
1 zelena
2 kašike barenog pirinča
50 gr graška
2 krompira
3 čena belog luka
ml paprika
suvi začin
mleveni biber
🥣Kako se priprema
Ribu posoliti pobiberiti iseći beli luk, pa izmešati sa ribom i poklopiti.
Na ulju propržiti na rebarca luk, papriku i šargarepu. Dodati grašak pirinač i stavite suvi začin i ml papriku. Sve izjednačite.
Dinstajte još malo. Sipajte iz tiganja u đuveč, a odozgo nasecite na listiće paradajz, pa poređajte preko povrća. Ubacite neku krišku limuna.
Poređajte ribu sa belim lukom. Malo dodajte odozgo ulja, poklopite i đuveč stavitie u rernu oko 40 -50 minuta.
Bonus video:
STRAVIČNA GREŠKA LEKARA U KRUŠEVCU! Porodilji isekli bešiku, doživela šlog, prebačena u Beograd u kritičnom stanju!
Kada je pacijentkinji pozlilo nakon carskog reza, lekari su je ponovo "otvorili" i uvideli svoju grešku.
pre 9 sati
SudbineMAČVANI ČUVAJU SEĆANJE NA VRŠAJ Kad se pokrene parna mašina... (FOTO)
Danas su srp, kosu i vršalicu zamenili kombajni, ali se sećanje na ovaj način ubiranja hlebnog žita zadržalo
pre 14 sati
ReportažaUPOZNAJTE PRAVI TURISTIČKI DRAGULJ SRBIJE Zdanje iz bajke na sat vožnje od Beograda (FOTO)
Svoju etno priču započeli su u vreme kada se u Srbiji malo znalo o ovoj vrsti turizma
12.08.2025
Reportaža
Ostavite komentar