POSNA MUSAKA KAO IZ BAKINE SVESKE Zaboravite na meso – pirinač, povrće i kikiriki čine čudo od ukusa!
podeli vest:
 
                    U danima posta ili kad poželite laganiji, ali zasitan obrok bez mesa – ova posna musaka od pirinča je pravo rešenje! Ne samo da će vam cela kuća mirisati na domaću kuhinju, već ćete i goste ostaviti bez reči.
Priprema nije komplikovana, a rezultat je sočan, mirisan i bogat složenac, uz dodatni šmek zahvaljujući pečenom kikirikiju. Pravi dokaz da posna jela ne moraju biti dosadna!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Sastojci:
350 g pirinča
200 g graška
4 krompira
1 šargarepa
1 glavica luka
100 g pečenog kikirikija
200 ml paradajz sosa
malo ulja
so i crni biber po ukusu
Priprema:
Grašak skuvajte sa iseckanom šargarepom i krompirom. Posolite i ostavite poklopljeno da se kuva dok ne omekša.
Na ulju propržite sitno seckan luk, pa dodajte opran pirinač. Nalijte litru vode, posolite, pobiberite i kuvajte poklopljeno dok pirinač ne upije svu tečnost.
Procedite i rasporedite pirinač u nauljen keramički sud.
Preko dodajte povrće, pa sve prelijte paradajz sosom. Kašičicom pravite lagana udubljenja da sos prodre do dna.
Pecite u rerni 20 minuta na 180°C.
Sečenu musaku ređajte u činiju, prelijte dodatno paradajz sosom i pospite mlevenim pečenim kikirikijem.
Saveti:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Ova musaka je odlična i kada se jede hladna, a može se poslužiti i kao glavno jelo uz sezonsku salatu. Idealna je za posne slave, večeru ili nedeljni ručak kada želite nešto jednostavno, ali drugačije.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
BONUS VIDEO:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar