TAJNI SASTOJAK U PEČENIM JABUKAMA Otkrijte rajski ukus koji niste probali!
podeli vest:

Ako tražite brzu, zdravu i neodoljivo ukusnu poslasticu, pečene jabuke punjene orasima, urmama i medom su pravi izbor! Ova jednostavna poslastica priprema se za samo 30 minuta, a svaki zalogaj donosi savršenu kombinaciju sočnih jabuka, hrskavih oraha i prirodne slatkoće meda. Idealne su za jesenje i zimske dane, a možete ih poslužiti sa posnim šlagom, ako ne postite onda uz sladoled ili prelivene toplom čokoladom.
Potrebno je:
par mekših jabuka
100 gr ml oraha
50 gr seckanih urmi
malo meda
Priprema:
Jabuke oprati pa izdubiti izvaditi semenke. Orah samleti, dodati meda po želji i izmešati. Urme saseckati nožem. Na dno staviti urme a orah izmešati sa medom pa puniti jabuke rasporediti koliko ima.
Poklopiti poklopcem od jabuka pa peći u rerni 20 minuta skloniti polako poklopce pa zapećo jabuke do kraja da se lepo ispeku i omeknu. Nekim jabukama će ispucati kora i one su najsladje. Ohlađene servirati sa šlagom sladoledo, Jabuke preliti medem ili istopljenom čokoladom. Sjajna poslastica za 30 minuta.
Kako se jabuke spremaju pogledajte u videu:
Ostavite komentar