TAJNA MEKOG I SOČNOG KOLAČA Svako će vam tražiti recept za ovu posnu fantaziju
podeli vest:
Dobrodošli u svet neodoljivih posnih kolača! Tajna jednostavnog kolača je mekoća i sočnost. Otkrivamo vam tajnu sočnog kolača koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Zamislite mekoću jabuka i banana, isprepletenu sa bogatim ukusom rastopljene čokolade – prava rapsodija za vaša čula!
Potrebno je:
1 kašika slatkog po želji ili džema
180 gr brašna
2 kašike griza
korica limuna
50 ml ulja
2 manje jabuke
1/2 banane
3 štangle čokolade
Priprema;
U činiju sopati vpdu griz i brašno sa praškom za pecivo i prosejati. Dodati ulje i koricu limuna. Ubaciti slatko ili džem i sečene jabuke, pa sve izjednačiti. Odvojiti 10 kašika pa u to ubaciti rastopljenu čokoladu i dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i sipati testo sa jabukama i izravnati.
Ubaciti po punu kašiku čokoladnog testa sa razmakom u testo pa u svaku ubaciti krugove jabuke. Krugove banane uronuti između u svetli deo. Peći na 200 stepeni C 50 minuta. Vrhunsko, potpuno ohlađen, posuti prah šećerom zamirisan vanilom. Sjajna poslastica posna, svako će vam tražiti recept.
Kako se kolač sprema, pogledajte u videu:
PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA DONOSI MRAZ I KIŠU Pogledajte kakvo će vreme biti po danima
Vremenska prognoza za narednih 7 dana u Srbiji: jutra hladna, sunčano u Vojvodini, ali biće i povremene kiše.
pre 5 sati
VestiKIŠA, PLJUSKOVI I NAGLI PAD TEMPERATURE Pogledajte kada tačno nevreme stiže u vaš kraj (MAPA)
Najnovije upozorenje RHMZ odnosi se na lokalne pljuskove i nevreme koji će zahvatiti Srbiju, a nakon toga doći će i do pada temperature.
pre 10 sati
VestiSTIŽE ZAHLAĐENJE SA PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM Beograd neka se spremi! RHMZ izneo najnoviju vremensku prognozu
Već sutra kiša će zahvatiti celu Srbiju, a po vremenskoj prognozi, padavine će prestati u utorak.
02.11.2025
Vesti
Ostavite komentar