TAJNI SASTOJAK U PEČENIM JABUKAMA Otkrijte rajski ukus koji niste probali!
podeli vest:
 
                    Ako tražite brzu, zdravu i neodoljivo ukusnu poslasticu, pečene jabuke punjene orasima, urmama i medom su pravi izbor! Ova jednostavna poslastica priprema se za samo 30 minuta, a svaki zalogaj donosi savršenu kombinaciju sočnih jabuka, hrskavih oraha i prirodne slatkoće meda. Idealne su za jesenje i zimske dane, a možete ih poslužiti sa posnim šlagom, ako ne postite onda uz sladoled ili prelivene toplom čokoladom.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        par mekših jabuka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        100 gr ml oraha
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 gr seckanih urmi
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo meda
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Priprema:
                                                                            
                                        
                                                                                    
Poklopiti poklopcem od jabuka pa peći u rerni 20 minuta skloniti polako poklopce pa zapećo jabuke do kraja da se lepo ispeku i omeknu. Nekim jabukama će ispucati kora i one su najsladje. Ohlađene servirati sa šlagom sladoledo, Jabuke preliti medem ili istopljenom čokoladom. Sjajna poslastica za 30 minuta.
Kako se jabuke spremaju pogledajte u videu:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
         
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar