PASULJ SA SPANAĆEM I PRAZILUK SALATA Uživajte u zdravom, posnom obroku!
podeli vest:
 
                    Danas vam predstavljamo recept za fini, hranljivi posni pasulj koji će vas okrepiti i zagrejati! Ovaj pasulj je bogat povrćem, ukusan i zdrav, a savršen je za sve koji poste ili žele da uživaju u laganom obroku bez mesa. Priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan! Kombinacija pasulja, povrća i začina stvara savršen balans ukusa, a salata od praziluka sa paradajzom je pravo osveženje uz ovo jelo. 
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        400 gr pasulja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 glavica crnog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        nekoliko čena belog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 veća šargarepa
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 veći krompir na sitne kockice
                                                                                                    
                                
                                                                                                        100 gr spanaća
                                                                                                    
                                
                                                                                                        lovorov list
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo bibera u zrnu
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1/2 kašičice kima, po želji
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo začina i soli
                                                                                                    
                                
                                                                                                        bibera mlevenog
                                                                                                    
                                
                                                                                                        aleva paprika
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašičica brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        tucana ljuta
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 zelena paprika
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ulje
                                                                                                    
                                
                                                                                                        peršunov list po želji
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašičica brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ulje 4-5 čena belog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašičica ml paprike može tucana ljuta
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
Pasulj očistiti dobro oprati pa preliti sa malo vode i kuvati 5-6 min. Prosuti vodu isprati i naliti drugu. Dodati naseckan crni luk i šargarepu na kolutove, krompir sečen na sitno, lovorov list, biber u zrnu. Malo kima, (po želji) suvu papriku po želji i zelenu papriku pa kuvati pasulj dok se skoro ne skuva.
Pred kraj dodati 100 gr spanaća naseckanog samo lišće bez drške. Kuvati par minuta. U tiganj sipati ulja i 1 malu kašičicu brašna i dodati izdrobljen beli luk. Kratko propržiti i dodati ml papriku i odmah podići sa šporeta i sipati u pasulj.
Ostaviti da vri 2 minuta dodati 1 kašiku suvog začina i peršunovog lista naseckanog. Promešati i poklopiti.
Salata:
                                                                            
                                        
                                                                                    
Kako spremiti posni pasulj pogledajte u videu:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar