NAJLEPŠE PUNJENE POSNE PAPRIKE Toliko ukusne da ćete poželeti da poližete tepsiju!
podeli vest:
 
                    Pripremite se za eksploziju ukusa uz ove neodoljive posne punjene paprike! Recept iz bakine kuhinje donosi savršen spoj povrća i začina, a ukus će vas ostaviti bez reči. Nećete verovati da su ove paprike posne – toliko su ukusne da ćete poželeti da poližete tepsiju! Savršen su izbor za sve koji poste, ali i za sve one koji žele da uživaju u ukusnom i zdravom obroku. Pripremaju se brzo i lako, a ukus je toliko bogat da ćete zaboraviti da jedete posno. Neka vaša kuhinja zamiriše na domaće specijalitete i neka vam ove paprike ulepšaju dane!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je za nadev:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Paprike sveze ili smrznute
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 praziluk seckan
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 šargarepa rendana
                                                                                                    
                                
                                                                                                        200 gr barenog pirinča
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 puna kašika ajvara
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo ml paprike
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3 čena belog luka seckanog
                                                                                                    
                                
                                                                                                        suvi začin
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ml biber  ulje
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Preliv
                                                                            
                                        
                                                                                    
100 ml vode
1 kašoika brašna
malo začina
malo ulja
1 krompir za zatvaranje
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Priprema;
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Ispržiti praziluk i šargarepu, dodati baren pirinač. Ubaciti ajvar sa belim lukom, mlevenu papriku, začin, biber i sjediniti. Paprike iseći po sredini i u svaku staviti po 2 kašike pune a preko listiće krompira. Pleh pouljiti pa ređati. U činiju sipati paradajz dodati vodu i brašno malo začina i ulja izmešati sipati na dno. Naseći ostatak krompira posoliti i pouljiti i popuniti prazno izmedju. Peći na 220 stepeni, 50 minuta. Na početku pokriti folijom pa otkriti da zarumene. Vrhunsko polizaće te tepsiju.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Kako se spremaju paprike pogledajte u videu:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar