ĐUVEČ SA ŠAMPINJONIMA Ukusno, jednostavno i savršeno posno jelo za svaki dan!
podeli vest:
 
                    Kada poželite nešto zdravo, ukusno i jednostavno, a da ne provodite sate u kuhinji, posni đuveč sa šampinjonima je pravi izbor! Ovo jelo je savršena kombinacija povrća, začina i pečuraka, a osim što je posno, lako se prilagođava različitim ukusima.
Đuveč je jedno od onih jela koje se polako krčka, upija arome i postaje sve ukusnije što duže stoji. Pravi se u jednom sudu, ne zahteva mnogo truda, a rezultat je savršen spoj ukusa koji vraća u detinjstvo i miriše na domaću kuhinju.
Ako volite tradicionalna jela sa modernim obrtom, ovo je pravi recept za vas!
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Sastojci za posni đuveč sa šampinjonima
Za 4 osobe biće vam potrebno:
300 g šampinjona (možete koristiti i bukovače ili mešavinu pečuraka)
                                                                            
                                        
                                                                                    
1 crvena paprika
1 zelena paprika
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 paradajz (ili 100 ml soka od paradajza)
500 ml povrtnog bujona ili vode
3 kašike ulja
1 kašičica aleve paprike
So, biber, suvi začin po ukusu
Malo peršuna za dekoraciju
Priprema – korak po korak
🔹 Priprema sastojaka
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Prvo operite i iseckajte povrće – luk i beli luk sitno, papriku na trakice, šargarepu na kolutiće, a šampinjone na tanje listove. Paradajz oljuštite i sitno iseckajte, ili koristite sok od paradajza ako želite bogatiji ukus.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
🔹 Dinstanje povrća i šampinjona
                                                                            
                                        
                                                                                    
POSNI KROMPIR SA POVRĆEM Tako ukusan da ćete izgrebati tepsiju, jer se ništa ne ostavlja
Savršeno za one koji žele da se zdravo hrane, a da im ukus bude savršen
04.02.2025
Posna jela🔹 Dodavanje začina i pirinča
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Kada povrće omekša, dodajte pirinač i sve dobro promešajte. Sipajte alevu papriku, biber i so, pa nakon minut-dva dodajte paradajz ili sok od paradajza.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
🔹 Kuvanje đuveča
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Sipajte povrtni bujon ili toplu vodu, promešajte i pustite da se lagano krčka na srednjoj temperaturi. Pokrijte sud i kuvajte dok pirinač ne upije svu tečnost i ne omekša. Povremeno promešajte da se ne zalepi za dno.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
🔹 Finalni korak – pečenje u rerni (opciono)
                                                                            
                                        
                                                                                    
🔹 Dekoracija i serviranje
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Kada je gotov, pospite ga seckanim peršunom i servirajte topao uz kiselu salatu, turšiju ili komad hrskavog hleba.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Zašto je đuveč idealan obrok?
✅ Lako se priprema – Sve se sprema u jednom sudu, pa nema puno pranja sudova!
                                                                            
                                        
                                                                                    
✅ Savršen za post i vegane – Ne sadrži meso, ali je dovoljno zasitan.
✅ Može se jesti i sutradan – Đuveč je još ukusniji kada malo odstoji!
Klasičan recept sa modernim obrtom
Ako tražite topao, ukusan i lagan obrok, posni đuveč sa šampinjonima je pravo rešenje. Uz savršen balans sastojaka i bogatstvo ukusa, ovo jelo će osvojiti i one koji inače ne vole posnu hranu.
🍲 Da li ste probali ovakav đuveč? Pišite nam svoje trikove i dodatke koji ga čine još boljim!
BONUS VIDEO:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
             
             
         
         
         
         
         
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar