POSNI HLEB SA KISELOM VODOM I CRNIM BRAŠNOM Oduševiće vas svojom mekoćom
podeli vest:
 
                    Ovaj posni hleb sa kiselom vodom će vas oduševiti svojom mekoćom, vazdušastim sastavom i neverovatnim rastom! Korica mu je tako hrskava, samo krcka pod zubima. Recept je jednostavan, a rezultat je hleb koji će vas podsetiti na bakine domaće hlebove kad ste bili deca.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                    
1 kašičica šećera
20 gr svežeg kvasca
850- 900 gr brašna
3 kašike ulja
Priprema;
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Sipati kiselu vodu u vanglu pa dpdati izmrvljen kvasac i šećer i izmešati. Dodati 200 gr barašna pa izmešati i pokriti prozirnom folijom 15 min. Kad naraste dodati ulje ostatak brašna soli  i zamesiti glatko testo. Ostaviti da odmara 30 minuta. Nadošlo testo podeliti na 2 dela pa svako razviti dužine pleha pa uviti u rolati i staviti uleh posut brašnom. Pokriti da naraste 20 minuta. Uključiti rernu na 230 stepeni C i kad se ugreje ubaciti šerpicu sa vrelom vodom i staviti na dno rerne.  Hleb po želji poseći po sredini. Staviti hleb i peći tako 20 minuta. Izvaditi vodu i smanjiti rernu na 200 stepeni i peći  još 40 minuta. Mora biti lagan kad ga vadite i to je znak da je pečen.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Kako se vrši mešnja hleba, pogledajte u videu:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
         
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar