
PENASTE, MIRISNE KROFNE Sa džemom, sa kremom, neodoljivo su ukusne (RECEPT)
podeli vest:

Otkrijte tajnu najmekših i najpenastijih krofni koje će vas vratiti u detinjstvo! Ovaj recept, pravo iz bakine kuhinje, garantuje savršeno vazdušaste i ukusne krofne koje bi svaka domaćica mogla da pripremi. Jednostavne za izradu, ove krofne su idealne za doručak, užinu ili kao slatka poslastica uz popodnevnu kafu. Pripremite se da uživate u svakom zalogaju ovih zlatnih, mirisnih oblaka posutih šećerom!
Potrebno je:
300 ml mlakog mleka
2 jaja
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
korica limuna
550 - 600 gr brašna
T-400 malo soli ulje
Priprema:
Razmutiti kvasac u mlakom mleku, dodati 2 kašike brašna pa ostaviti 5 minuta da nadođe. U vanglicu sipati kvasac, dodati jaja,
mleko, koricu limuna, malo soli i zamesiti mekše testo i ostaviti da naraste. Premesiti i pustiti da još jednom nadođe. Razviti u pravougaonik, seći u kraće trake širine dva prsta. Svaku traku uviti pa spojiti ivice, staviti na kockice pek papira i ređati u pleh. Pritisnuti odozgo. Pokriti da se ne suši.
U šerpu sipati ulja da bude tri prsta dubine i spuštati nadošle krofne tako što ćete ih izvrtati u vruće ulje. Ulje ne sme biti jako
vrelo da ne izgore. Na indukcionu ploču podesiti na jačinu 6, a na električnom šporetu na jačinu 2. Kad zarumene, okrenuti. Vaditi rešetkom i spuštati na upijajuću salvetu. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
PITA OD STAROG HLEBA Nemojte ga bacati, napravite preukusno i izdašno jelo!
Iskoristite ostatke starog hleba uz recept za sočnu pitu sa sirom i šunkom. Brzo, jednostavno i savršeno ukusno jelo za svaki dan!
25.07.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar