Slobodno vreme > Gurmanlook

TOLIKO PODSEĆA NA PRASEĆE PEČENJE Kako obične šnicle pretvoriti u remek-delo

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

05/06/2025 > 07:11

podeli vest:

TOLIKO PODSEĆA NA PRASEĆE PEČENJE Kako obične šnicle pretvoriti u remek-delo
Foto: Jelena Petrović


Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj! Tajna se krije u pažljivo odabranom nadevu i posebnom načinu pečenja. Svaka šnicla je obavijena hrskavom koricom i jednim sastojkom koji joj daje neverovatnu sočnost i bogatstvo ukusa. Pečene do savršenstva u rerni, ove šnicle postaju prave zvezde trpeze. Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu, uz nezaobilaznu toplu supu.

Pravo bakino jelo koje će oduševiti celu porodicu!

Jelena Petrović


POTREBNO JE:

Za ovaj ukusan obrok, potrebno vam je:

2 veće pileće bele šnicle (od prsa)

Suvi začin

100 grama šunke ili (tanko sečene)

100 grama kačkavalja (npr. gauda

50 grama spanaća (svežeg ili odmrznutog i dobro oceđenog)

2 kašike krem sira (ili pavlake za kuvanje)

2 veća briketa spanaća

2 jaja

2 kašike brašna

1000 gr prezle il sojinih ljuspica  malo sameti

1 čen belog luka so 

Biber Malo ulja 

Ulje 

Malo suve slanine listići

Priprema:

Šnicle izlupati izmednu folije posuti suvim začinom i ml biberom. Premazati krem sirom ili pavlakom i spanaćem  . Spanać otopite briketee gotove  2 kom  pa premazaite šnicke. Preko spanaća stavite neli list šunke i preko listove kačkavalja. 

Preklopite pa uvaljajte u brašno jaja i prezle ili sojine mlevene pahuljice malo da budu krupnije

Odozgo idu listići suve slanine ili rendan kačkavalj. Peči na 210 stepeni C 45 min. ili duže da lepo porumene kao pečenje. Servirati uz krompir pire i neku lepu salatu. Supa je neizbežna!

Ostavite komentar