TOLIKO PODSEĆA NA PRASEĆE PEČENJE Kako obične šnicle pretvoriti u remek-delo
podeli vest:

Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj! Tajna se krije u pažljivo odabranom nadevu i posebnom načinu pečenja. Svaka šnicla je obavijena hrskavom koricom i jednim sastojkom koji joj daje neverovatnu sočnost i bogatstvo ukusa. Pečene do savršenstva u rerni, ove šnicle postaju prave zvezde trpeze. Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu, uz nezaobilaznu toplu supu.
Pravo bakino jelo koje će oduševiti celu porodicu!

POTREBNO JE:
Za ovaj ukusan obrok, potrebno vam je:
2 veće pileće bele šnicle (od prsa)
Suvi začin
100 grama šunke ili (tanko sečene)
100 grama kačkavalja (npr. gauda
50 grama spanaća (svežeg ili odmrznutog i dobro oceđenog)
2 kašike krem sira (ili pavlake za kuvanje)
2 veća briketa spanaća
2 jaja
2 kašike brašna
1000 gr prezle il sojinih ljuspica malo sameti
1 čen belog luka so
Biber Malo ulja
Ulje
Malo suve slanine listići
Priprema:
Šnicle izlupati izmednu folije posuti suvim začinom i ml biberom. Premazati krem sirom ili pavlakom i spanaćem . Spanać otopite briketee gotove 2 kom pa premazaite šnicke. Preko spanaća stavite neli list šunke i preko listove kačkavalja.
Preklopite pa uvaljajte u brašno jaja i prezle ili sojine mlevene pahuljice malo da budu krupnije
Odozgo idu listići suve slanine ili rendan kačkavalj. Peči na 210 stepeni C 45 min. ili duže da lepo porumene kao pečenje. Servirati uz krompir pire i neku lepu salatu. Supa je neizbežna!
SJAJNA VEST ZA GRAD BOR Srednjoškolcima predstavljena inovativna tehnika ozelenjavanja degradiranih površina
Ovakav način "lečenja" degradiranih površina u Boru dao je efekte, dok je nova tehnika ozelenjavanja pomogla da se brzo postignu rezultati
pre 19 sati
Green World
Ostavite komentar