BRZI RASCVETANI, HRSKAVI HLEB KOJI SE NE MESI Fantastičan užitak za tvoje nepce!
podeli vest:
 
                    Ovaj recept je pravi pogodak za sve koji vole domaći hleb, a nemaju puno vremena za mešenje. Jednostavan je, brz, a rezultat je apsolutno savršen – hrskav i predivno rascvetan!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Potrebno je:
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
500 gr branka
                                                                            
                                        
                                                                                    
malo soli
20 gr kvasca
Priprema:
U činiju staviti brašno dodati so i kvasac koji ste potopili u malo vode 50 ml Izmutiti kvasac sa 1 kašičicom šećera. Kad se kvasac istopi sipati u činiju sa brašnom Dodati ostatak vodekoja mora da bude toplo bar 50 stepeni. Sa varjačom samo izmešati da voda pokupi brašno i pokriti folijom 40 minuta da odstoji.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Na sto posuti brašna pa istresti testo koje je retko. pa polako poklapati  testo sa jedne i druge strane poklopiti.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Zatim rukama malo pritisnuti i formirati manji pravougaonik. Poklopiti jednu stranu do pola pa drugu stranu poklopiti preko njega.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Opet razvući i pritiskati rukama pa opet preklopiti na isti način. Tako 5-6 puta. Formirati loptu  pa polppiti krpom da stoji 15 minuta.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Ta to vreme veću šerpu ili pekač  sa poklopcem staviti  u rernu na 240 stepeni da se greje.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Hleb je malo porastao pa izvaditi šerpu otklopiti polako jako je vrelo i staviti loptu od testa u šerpu, Oštrim nožem napraviti krst na
                                                                                                    
                                
                                                                                                        strdini raseći testo i poklopiti i peći 30 minuta.Otklopiti i peći na 210 steoeni C još 15-20 minuta. Tako hrskav, rascvetan. Uživajte!
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                    
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar