Slobodno vreme > Gurmanlook

KADA ZAMIRIŠU PRVE JAGODE Najsočniji kolač sa jagodama koji se pravi lako, a jede još brže!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

16/05/2025 > 11:15

podeli vest:

KADA ZAMIRIŠU PRVE JAGODE Najsočniji kolač sa jagodama koji se pravi lako, a jede još brže!
Foto: Jelena Petrović


Čim se na pijacama pojave prve domaće jagode, vreme je da se u kući zamiriše pravi prolećni kolač. Ovaj recept je jednostavan, brz i toliko sočan da se prvi pleh pojede dok je još mlak, a oči traže još! Mekano testo, osvežavajuće jagode i miris vanile – prava poslastica za celu porodicu.

Jelena Petrović

Potrebno je:

4 jaja

4 kašike šećera

100 ml ulja čaša

100 gr griza

časa brašna 1

prašak za pecivo

čaša jogurta /oko 129 ml/

300 gr jagoda iseći na pola ako su krupne

Jelena Petrović

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti ulje i jogurt i sve izjednačoto. Pleh duži obložiti pek papirom.

Sipati testo pa poređati jagode ako su krupne iseći na pola. Posuti vanilin šećerom i peći na 200 stepeni C, 35-40 minuta da lepo porumeni. Seći ohlađeno. 

 

Ostavite komentar