NENAD ZIMONJIĆ SA ŽENOM U ŠOPINGU Izgleda da i posle 20 godina braka strast ne nestaje - evo šta kupuju (FOTO)
Sport
Turšija je pravi klasik srpske kuhinje, a svaka domaćica ima svoj poseban recept koji se prenosi s kolena na koleno
podeli vest:
Ova zimnica ne samo da je savršena uz razna jela, već idealan zimski prilog u svakoj kući. U nastavku vam donosimo recept koji će vas inspirisati da pripremite ovu ukusnu salatu.
- 2 kg krastavaca
Foto: Freepik.com
Operite i očistite povrće. Krastavce možete seći na kolutove ili ostaviti cele, papriku prepolovite, a karfiol podelite na cvetiće. Šargarepu iseckajte na kolutove ili na veće komade.
U šerpu stavite vodu, sirće, so, šećer, biber, lovor i oljušteni beli luk. Pustite da provri, a zatim kuvajte još 5 minuta.
U sterilisane tegle stavljajte redom povrće, počevši od krastavaca, pa dodajte šargarepu, papriku i karfiol. Pokušajte da povrće smestite što čvršće, ali pažljivo, kako ne bi popucalo.
Prelijte vruću salamuru preko povrća tako da bude potpuno pokriveno. Čvrsto zatvorite tegle i okrenite ih naopako. Ostavite da se ohlade, a zatim ih čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
Tursija je neizostavni deo srpske tradicije, a njena priprema može biti prava zabava za celu porodicu. Uživajte u svakom zalogaju, jer ništa ne može zameniti domaći ukus! Pripremite svoju savršenu turšiju i obradujte svoje najmilije ukusima iz prošlosti.
BONUS VIDEO
Salata od plavog paradajza je dokaz koliko može biti ukusan sam po sebi uz dodatak vrlo malo jednostavnih sastojaka
25.09.2024
GurmanlookEksperimentišite sa različitim vrstama povrća ili dodajte sir za bogatiji ukus
22.09.2024
GurmanlookKada se priprema sok od paradajza potrebno je oljuštiti ga, što domaćicama zpravo oduzima i najviše vremena kada je priprema zimnicu pitanju
15.09.2024
GurmanlookLeti volimo brzinske recepte koji se lako spremaju, a kad probate ovaj bićete oduševljeni
09.09.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar