DNEVNI HOROSKOP ZA UTORAK 17. JUN Bik se pita da li se previše trudi, Lav puca od šarma, a Jarac povlači poslovne poteze
Slobodno vreme
Salata od plavog paradajza je dokaz koliko može biti ukusan sam po sebi uz dodatak vrlo malo jednostavnih sastojaka
podeli vest:
Patlidžan salata, poznatija kao melidžano salata, je jedan od najukusnijih recepata grčke kuhinje. Plavi paradajz koji se vrlo bojažljivo koristi u srpskom kulinarstvu, u Grčkoj sedi na tronu i sjajan je u njihovoj musaki, a dovoljno ga je poslužiti uz fetu i gusto maslinovo ulje. A ova salata je dokaz koliko može biti ukusan sam po sebi uz dodatak vrlo malo jednostavnih sastojaka.
6 patlidžana
Foto: Unsplash.com
Uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje. U međuvremenu operite patlidžan, osušite ga i izbodite viljuškom sa svih strana kako bi se ravnomerno ispekao, oko 40 minuta. Stavite i dve veže crvene paprike da se ispeku zajedno sa njih oko 20 minuta.
Kada je povrće pečeno, ostavite ga da se ohladi, a pomom skinite kožicu i viljuškom izvadite mekanu unutrašnjost patlidžana. Papriku oljuštite. Ostavite povrće u cediljku da otpusti sokove. Dodatno ga pritisnite rukama kako bi isterali višak tečnosti.
Isecite sitno patlidžan i paprike i stavite u jednu činiju. Dodajte sitno usitnjen beli luk i ostatak sastojaka - peršun, mladi luk, maslinovo ulje, sirće, limunov sok i so po želji.
Promešajte i ostavite salatu u frižider da se ohladi par sati, a najbolje preko noći da se sastojci dobro povežu.
Servirajte uz prepečeni hleb i feta sir.
Prijatno!
S lakoćom ih možete prilagoditi prema svojim ukusima i dostupnim sastojcima
24.09.2024
GurmanlookEksperimentišite sa različitim vrstama povrća ili dodajte sir za bogatiji ukus
22.09.2024
GurmanlookLeti volimo brzinske recepte koji se lako spremaju, a kad probate ovaj bićete oduševljeni
09.09.2024
GurmanlookBrz, ukusan i jednostavan, postaće omiljeni slatki užitak cele porodice
08.09.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar