MILIONI ZARAĐENI NA PREVARI! Novi detalji o lažnoj agenciji iz Novog Sada, putnici teško do naknade štete!
Vesti
Salata od plavog paradajza je dokaz koliko može biti ukusan sam po sebi uz dodatak vrlo malo jednostavnih sastojaka
podeli vest:
Patlidžan salata, poznatija kao melidžano salata, je jedan od najukusnijih recepata grčke kuhinje. Plavi paradajz koji se vrlo bojažljivo koristi u srpskom kulinarstvu, u Grčkoj sedi na tronu i sjajan je u njihovoj musaki, a dovoljno ga je poslužiti uz fetu i gusto maslinovo ulje. A ova salata je dokaz koliko može biti ukusan sam po sebi uz dodatak vrlo malo jednostavnih sastojaka.
6 patlidžana
Foto: Unsplash.com
Uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje. U međuvremenu operite patlidžan, osušite ga i izbodite viljuškom sa svih strana kako bi se ravnomerno ispekao, oko 40 minuta. Stavite i dve veže crvene paprike da se ispeku zajedno sa njih oko 20 minuta.
Kada je povrće pečeno, ostavite ga da se ohladi, a pomom skinite kožicu i viljuškom izvadite mekanu unutrašnjost patlidžana. Papriku oljuštite. Ostavite povrće u cediljku da otpusti sokove. Dodatno ga pritisnite rukama kako bi isterali višak tečnosti.
Isecite sitno patlidžan i paprike i stavite u jednu činiju. Dodajte sitno usitnjen beli luk i ostatak sastojaka - peršun, mladi luk, maslinovo ulje, sirće, limunov sok i so po želji.
Promešajte i ostavite salatu u frižider da se ohladi par sati, a najbolje preko noći da se sastojci dobro povežu.
Servirajte uz prepečeni hleb i feta sir.
Prijatno!
S lakoćom ih možete prilagoditi prema svojim ukusima i dostupnim sastojcima
24.09.2024
GurmanlookEksperimentišite sa različitim vrstama povrća ili dodajte sir za bogatiji ukus
22.09.2024
GurmanlookLeti volimo brzinske recepte koji se lako spremaju, a kad probate ovaj bićete oduševljeni
09.09.2024
GurmanlookBrz, ukusan i jednostavan, postaće omiljeni slatki užitak cele porodice
08.09.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar