LETUJETE U TURSKOJ, EGIPTU ILI NA KIPRU? Evo da li imate pravo na povraćaj novca zbog sukoba Izraela i Irana
Slobodno vreme
Potrebno je samo sat vremena da ga napravite, a biće svež danima
podeli vest:
Hleb je ono bez čega često ne možemo, a još češće nam stvara probleme jer smo skloni da biramo nezdrave i jednostavnije varijante. Ipak, ako na raspolaganju imate zdravu i kod kuće napravljenu verziju, onda je to fantastičan dodatak obroku. A recept Džejmija Olivera za proteinski hleb je čisto savršenstvo.
Džejmi Oliver ima savršeni recept za proteinski hleb koji je izuzetno jednostavan, biće vam potrebno oko sat vremena da ga napravite, a možete da ga jedete danima.
Potrebno je:
- instant kvasac 7 g
- maslinovo ulje 4 kašike
- brašno od leblebija 250 g
- mleveni bademi 100 g
- semenke lana 50 g
- čija semenke 25 g
- semenke maka 25 g
- semenke susama 25 g
- semenke suncokreta 25 g
- ruzmarin 2 kašike
- jaje 4 komada
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Obložite duguljasti kalup papirom za pečenje. U posudu ulijte 375 ml mlake vode, dodajte kvasac i uje, pomešajte i ostavite sa strane pet minuta.
Pomešajte brašno od leblebija, mlevene bademe i semenke u velikoj posudi s prstohvatom soli.
Napravite rupu u sredini, dodajte naseckani ruzmarin i jaja i promešajte, a potom ulijte kvasac. Umesite vrlo mekano testo i prebacite ga u pripremljeni kalup za hleb. Pecite ga otprilike 45 minuta i čačkalicom proverite sredinu. Sačekajte barem 20 minuta pre nego što ga isečete.
BONUS VIDEO:
Ovaj hleb je dobar izbor za doručak i veoma je ukusan
20.08.2024
GurmanlookVlada Srbije usvojila je na sednici izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu kojom se koriguje cena ove životne namirnice
20.06.2024
ČuvarkućaPekara će dok traje istraga obustaviti proizvodnju hleba i peciva
11.05.2024
HronikaHlebići sa čokoladom pravi su izbor tokom praznika
05.05.2024
GurmanlookPogledajte objavu na mreži X
pre 20 sati
Sudbine
Ostavite komentar