NOVO POJAČANJE ZVEZDE ZA LIGU ŠAMPIONA? Uskoro promocija Učene
Crvena zvezda dovela pojačanje u odbrani – stiže Franklin Teba Učena
Sport
Ovaj hleb je dobar izbor za doručak i veoma je ukusan
podeli vest:
Omiljena namirnica Srba je hleb, ali, većina ga se sa teškom mukom odriče zbog njegove kalorijske vrednosti. Međutim, postoje i njegove zdravije alternative, koje manje goje. Hleb od lanenih semenki je odličan izvor vitamina i svega što semenke mogu da sadrže. Recept za laneni hleb je veoma lagan za pripremu. Ovaj hleb je dobar izbor za doručak i veoma je ukusan.
350 ml tople vode
Foto: Pixabay.com
1 kašičica ulja
malo crnog bibera
malo morske soli
2 kašike jabukovog sirćeta
Pre svega, zagrejte dobro rernu.
Laneno seme izblendajte sve dok se fino ne samelje i sjedini. Kada dobijete kompaktnu smesu, sipajte u činiju pa dodajte semenke suncokreta, koje je bolje da ostanu u prirodnom izgledu, ali možete ih po želji i samleti. Promešajte, pa dodajte so i biber, pa i prašak za pecivo. Dobro promešajte da se sve sjedini.
Tek na kraju sipajte jabukovo sirće, ulje i toplu vodu, odnosno "mokre" sastojke. Možete rukom ili špatulom da sve promešate nekoliko minuta dok se lepo ne sjedini i dok ne dobijete testo. Nemojte previše mesiti da ne dobijete tvrdo testo.
Foto: Pixabay.com
Ostavite ga sa strane nekoliko minuta, pa tek onda ga "smestite" u tepsiju za hleb i poravnajte. Po vrhu možete posuti semenke suncokreta ili lana.
Pecite ga oko sat vremena ili sve dok ne porumeni na 180 stepeni. Čačkalicom možete proveriti da li je sredina hleba pečena. Kada je hleb gotov, isključite rernu ali ostavite hleb još unutra i ne otvarajte vrata rerne, da se ne bi rashladila i time promenila temperatura, prenosi "Ona".
Kada izvadite hleb, ostavite ga u tepsiju da se ohladi još nekoliko minuta. Ne bi bilo loše da smesu pripremite veče pre, kako bi lepo testo naraslo.
Odlična mešavina ukusa koja će vas dodatno hidrirati
19.08.2024
GurmanlookAko volite kajganu s povrćem ili u letnjim mesecima preferirate sataraš, ovo jelo je sjajan izbor za vas
18.08.2024
GurmanlookMože poslužiti kao doručak ili užina, a uvek ga možete nositi sa sobom
17.08.2024
GurmanlookRecepti se razlikuju od regije u kojoj živite, pošto svaki kraj ima neke svoje običaje odnosno ukuse koje više voli
16.08.2024
GurmanlookKada je pacijentkinji pozlilo nakon carskog reza, lekari su je ponovo "otvorili" i uvideli svoju grešku.
pre 4 sata
SudbineDanas su srp, kosu i vršalicu zamenili kombajni, ali se sećanje na ovaj način ubiranja hlebnog žita zadržalo
pre 9 sati
ReportažaSvoju etno priču započeli su u vreme kada se u Srbiji malo znalo o ovoj vrsti turizma
pre 23 sata
Reportaža
Ostavite komentar