Dobrojutarnje VIKEND ĐAKONIJE: Najbrža PITA sa sirom IKADA
Ukusna, sočna, neodoljiva, brza pita sa sirom od gotovih kora
08.07.2023
GurmanlookNema razloga da vikendom trčite u pekaru
podeli vest:
Stvarno, zašto biste vikendom ustajali ranije i trčali u pekaru? Umesto toga, zavrnite rukave i bacite se na posao.
Donosimo vam recept za ukusne i mekane domaće perece. Odlično se slazu s jogurtom. Provereno.
Testo: 300-350g brašna, 20g kvasca, 1 kašičica šećera, 200 ml vode, 50 ml ulja + ulje za premazivanje, 1 kašičica soli,
Slani preliv: 1 kašičica soli, 2 kašike brašna, 4-6 kašika vode
Ukusna, sočna, neodoljiva, brza pita sa sirom od gotovih kora
08.07.2023
GurmanlookPitice sa sirom – ništa lepše za dobar početak vikenda
24.06.2023
GurmanlookPriprema: U većoj činiji izdrobite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i brašna, i 200 ml mlake vode. Sastojke promešajte, pa ostavite 10 minuta na toplom, da se kvasac aktivira.
Zatim dodajte ulje, pa postepeno dodajte brašno i so. Umesite glatko mekano testo. Testo je jako lepljivo, ali nemojte da dodajte previše brašna, kako bi Vam pecivo bilo što mekše. Kako ne biste dodavali puno brašna , testo uvaljate u ulje, stavite u pobrašnjenu činiju i ostavite pokrivenu 60 minuta da naraste.
Testo oblikujte u duguljasti valjak pa podelite na 6 delova. Formirajte 6 loptica. Stavlite ih na pobrašnjenu radnu površinu. Uzmite lopticu i na čistoj radnoj površini razvucite što duži valjak, a zatim ga preklopite i oblikujte perecu.
Perece stavite na tepsiju sa papirom za pečenje i ostavite pokriveno 10 minuta. Za to vreme uključite rernu na 250 C da se greje. Pecite 10 minuta na 210 stepeni. Za to vreme pripremte slani preliv.
U činijici promešajte 1 kašičicu soli sa 2 kašike brašna i 4-6 kašika vode. Smesa treba da bude gustine , kao za palačinke. Smesu išarajte preko testa i vratite u rernu da se peče na 210 C , dok pecivo ne porumeni. Pečene perece poprskajte sa malo vode i pokrijte sa krpom ili folijom, kako bi dodatno omekšale.
Donosimo vas još jedan jednostavan recept, idealan za porodični vikend doručak
17.06.2023
GurmanlookBrzo, lako i ukusno. Idealan doručak za vikend
04.06.2023
GurmanlookZa dobar početak dana, važan je ukusan doručak...
27.05.2023
GurmanlookNajukusnije koje ste probali do sad, provereno
29.04.2023
GurmanlookDa se vratimo na gledanje filmova vikendom, danas imamo italijanski istraživački film iz 1972. o životu i smrti Enrika Mateija.
pre 13 sati
KolumnaReditelj je izazvao bes javnosti na Kanskom festivalu kada je na konferenciji za novinare povodom filma "Melanholija" rekao da je nacista
12.02.2025
SudbineDragoljub Vojnov ostaće upamćen po brojnim ostvarenjima koje i danas ne gube na popularnosti
12.02.2025
Sudbine
Ostavite komentar