Ideja za NEDELJNI RUČAK: Sočne krmenadle iz rerne, prste da poližeš
Meso bude mekano i preukusno, a vi ne stojite kod šporeta
27.08.2023
GurmanlookPaprika spremljena na ovaj način je lagana i može se jesi u bilo koje doba dana
podeli vest:
Letnje su vrućine i sigurno vam se teška hrana ne traži. Zato vam donosimo jedan odličan recept za pripremu paprika koji ćete sigurno obožavati i ponavljati. Ovo je lagan obrok, koji se može jesti u bilo koje doba dana, a njegova priprema nije teška i ne zahteva puno vremena.
Potrebno vam je:
- šest crvenih paprika
- ulje
- so
Meso bude mekano i preukusno, a vi ne stojite kod šporeta
27.08.2023
GurmanlookMožete to uraditi na oba načina, ali zavisi šta više preferirate
25.08.2023
GurmanlookZa nadev:
- dva jaja
- 100 g mlevenog mesa
- 100 g sitnog sira
- 50 g kačkavalja
- šest kriški paradajza
- so, biber, peršun
Foto: Pixabay.com
Priprema:
Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći napola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju stranu "opanaka". Poređati u suvu posudu za pečenje.
Za punjenje žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.
Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.
Na osnovu boje i mirisa možemo da ustanovimo da li je začin upotrebljiv ili ne
24.08.2023
GurmanlookRecept za preukusnu i brzu večeru
23.08.2023
GurmanlookOvu mlečnu poslasticu može da napravi svaka domaćica
20.08.2023
GurmanlookPored toga što je lep na oko, ovo je jedan zdrav i ukusan obrok
16.08.2023
Gurmanlook
Ostavite komentar