RECEPT naših baka za ŠNENOKLE: Slatko OSVEŽENJE u vrelim danima od samo 4 SASTOJKA
Ovu mlečnu poslasticu može da napravi svaka domaćica
20.08.2023
GurmanlookRecept za preukusnu i brzu večeru
podeli vest:
Pite su jedno od omiljenih brzih jela za večeru. Varijacije su razne, lako se prave i brzo pojedu. Često nakon ručka ostane belog mesa od pileta, jer ga, zbog svoje suvoće, mnogi izbegavaju. Zato je ovo idealan recept da se hrana dobro iskoristi.
Suve ostatke belog mesa pretvorite u preukusnu pitu od koje će cela kuća zamirisati.
- 500g pilećeg belog mesa
- 500g gotovih kora za pitu
- 1 glavica crnog luka
- 150ml pavlake za kuvanje
- 150ml kisele pavlake
- 50ml ulja
- so i biber
Ovu mlečnu poslasticu može da napravi svaka domaćica
20.08.2023
GurmanlookTraje samo 14 dana, ali je jedan od najstrožijih postova
18.08.2023
GurmanlookLuk sitno iseckajte, pa ga na ulju i malo vode izdinstajte. Kada postane staklast, dodajte piletinu isečenu na kockice i začinite po ukusu. Pržite sve zajedno, dok piletina ne bude skroz pržena, pa je ostavite sa strane da se prohladi.
Ukoliko vam je piletina već pržena od ručka, prodinstajte samo luk.
U posudi izmešajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku, pa začinite po ukusu biberom i solju.
Kore podelite na dva jednaka dela.
Kada voda provri, za meko kuvana jaja dovoljno je tri minuta, za nešto čvršće četiri minuta, i pet minuta za tvrdo kuvana jaja
16.08.2023
GurmanlookOdličan je kao namaz, salata, ili prilog uz bilo koje drugo glavno jelo
15.08.2023
GurmanlookPleh podmažite, stavite jednu koru preko cele površine, premažite sa malo ulja i vode, pa stavite još jednu koru.
Treću koru nagužvajte, pa je prelijte sa nekoliko kašika fila od pavlake. Ponovite postupak sa prvom polovinom kora. Nakon toga sipajte svu piletinu. Preko piletine ponovo ređajte nagužvane kore koje prelivate filom. Na kraju prekrijte poslednjom korom koja nije izgužvana.
Poslednju koru možete namazati jednim jajetom ili samo poprskati sa malo ulja.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, pecite pitu oko 30 minuta, ili dok ne porumeni. Pitu isecite na parčad željene veličine, pa je poslužite toplu.
Varijacije su razne. U mešavini piletine i luka možete da dodate i šampinjone, a na poslednju koru možete posuti i malo suncokreta. Prijatno.
Šta je to što nas mami da okruženi tamom, a osvetljeni blještavim bioskopskim platnom, posegnemo za hranom
14.08.2023
GurmanlookPotrebne su vam dve neočekivane namirnice
12.08.2023
GurmanlookSluži za dekoracije po svadbama, po veseljima i svi koji ga uzgajaju većinom TO RADE za spostvene potrebe
10.08.2023
GurmanlookIstina je da ovaj kolač ima šaljiv naziv, ali je aposlutno fantastičnog ukusa
08.08.2023
GurmanlookDa se vratimo na gledanje filmova vikendom, danas imamo italijanski istraživački film iz 1972. o životu i smrti Enrika Mateija.
pre 9 sati
KolumnaReditelj je izazvao bes javnosti na Kanskom festivalu kada je na konferenciji za novinare povodom filma "Melanholija" rekao da je nacista
12.02.2025
SudbineDragoljub Vojnov ostaće upamćen po brojnim ostvarenjima koje i danas ne gube na popularnosti
12.02.2025
Sudbine
Ostavite komentar