Showtime > Celebrity

Kijanu Rivs DOLAZI U SRBIJU! On je veliki HUMANITARAC, večni dečak i skromni SUPERSTAR, a ovo je RAZLOG NJEGOVE POSETE

Povodom povratka benda Dogstar na scenu, Rivs je istakao da mu je obnavljanje rada grupe bilo u mislima već duže vreme

Izvor: K1info/danas.rs

17/01/2024 > 14:10

podeli vest:

Kijanu Rivs DOLAZI U SRBIJU! On je veliki HUMANITARAC, večni dečak i skromni SUPERSTAR, a ovo je RAZLOG NJEGOVE POSETE
Foto: Shutterstock


Poznati holivudski glumac Kijanu Rivs će ovog juna doći u Srbiju i to kao član benda Dogstar, koji će nastupiti na predstojećem Arsenal festu, kako piše na zvaničnom sajtu benda, u četvrtak, 27. juna.

Iako nam je Rivs najpoznatiji kao filmski superstar, ovaj večiti dečak na filmskom platnu ima veze i sa drugim umetnostima koje ga oduvek opčinjavaju i motivišu.

Između ostalog, tu je muzika koju stalno prati i kojom se bavio kao mlađi, a kojoj je rešio da se vrati kao malo stariji.

Od žanrova, oni koje najviše voli su postpank, hardkor i rok, a za sviranje bas gitare u bendu Dogstar glavni uzor mu je Piter Huk, basista bendova Joy Division i kasnije New Order. Pesma benda Joy Division "Love Will Tear Us Apart" mu je ujedno i najomiljenija pesma svih vremena.

Dogstar, alternativni bend iz Los Anđelesa koji, osim Rivsa, čine pevač i gitarista Bret Domrouz i bubnjar Robert Mejlhaus, obnovio je prošle godine aktivnost posle pauze duge dve decenije, objavivši treći album 2Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees2 za svoju nezavisnu izdavačku kuću Dillon Street Records.

Prva dva izdanja, "2Our Little Visionary" i "Happy Ending" datiraju iz 1996. odnosno, 2000. godine.

Dogstar je oformljen 1991. godine, a četiri godine kasnije napustio ih je originalni pevač i gitarista Greg Miler, te je njegovu ulogu preuzeo do tada prateći vokal Domrouz.

Povodom povratka benda Dogstar na scenu, Rivs je istakao da mu je obnavljanje rada grupe bilo u mislima već duže vreme.

- Nedostajalo mi je naše zajedničko stvaranje pesama, koncerti… Sva trojica smo rekli - radićemo ovo, hajde da snimamo album. Za mene je Dogstar strast kojoj sam se s oduševljenjem vratio posle svih ovih godina - rekao je on.

Naravno, o filmskim ulogama moglo bi puno da se kaže, ali ukratko se mogu izdvojiti "Matriks", "Brzina", "Džon Vik", "Mračni skener", filmovi o Bilu i Tedu…

Moraju se pomenuti i video igre, konkretno njegova uloga u igri "Cyberpunk 2077", koja je privukla puno pažnje, između ostalog, baš zbog lika u njegovom tumačenju. Uprkos trnovitom putu ove igre nakon izdavanja, Kijanuova uloga ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje, već je dobio samo pohvale.

Još jedan zanimljiv projekat je strip BRZRKR, čiji je on scenarista, a čiji protagonista je crtan na osnovu njegovog lika.

Iako to žanrovski nema previše veze sa drugim ulogama i projektima, može se reći da je najsličniji Džonu Viku, makar po količini prolivene krvi.

Međutim, ono po čemu Kijanu najviše osvaja fanove su skromnost, posvećenost svakom javnom događaju i humanitarni rad. On je čovek koji donira veliki deo svojih honorara, vozi se metroom i uvek je ljubazan prema obožavaocima, a to je odlika retkih u Holivudu.

 

Ostavite komentar