Kultura > Art

Da li znate šta je BRZRKR? Ne znamo ni mi, ali zna KIJANU RIVS

Dovoljno nasilja i krvi koja prska naokolo, da Kventin Tarantino pocrveni u licu... (The Beat)

Izvor: K1info

01/11/2022 > 14:57

podeli vest:

Da li znate šta je BRZRKR? Ne znamo ni mi, ali zna KIJANU RIVS
Foto: Youtube PrintScreen


Izdavačka kuća System Comics predstavila je na Sajmu knjiga novo izdanje – prvi broj iz strip serijala BRZRKR – "Rat bez kraja, čovek bez granica", čiji je tvorac i koscenarista poznati holivudski glumac Kijanu Rivs.

Reč je o strip serijalu u 12 nastavaka.

Čovek poznat kao B. napola je smrtnik, napola bog, proklet i prinuđen na nasilje. Nakon što je vekovima lutao svetom, B. je možda konačno pronašao utočište – rad za vladu SAD, za koju se bori u bitkama previše opasnim i previše nasilnim za bilo koga drugog.

U zamenu za to, B. će dobiti jedino što želi – istinu o svom beskrajnom, krvlju natopljenom životu... i kako da ga okonča.

Kiajnu Rivs, glumac poznat po filmovima "Džon Vik", "Matriks", "Đavolov advokat"...  debitovao je u pisanju strip scenarija zajedno sa koscenaristom s Njujork Tajmsove liste bestselera, Metom Kajndom (Folklords, Grass Kings) i poznatim crtačem Ronom Garnijem (Wolverine, Captain America) u surovo nasilnom novom serijalu o besmrtnom ratniku koji se bori kroz vekove.

Foto: press promo

 

BRZRKR je najskuplji strip ikada na Kikstarter platformi, ali i najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina. objavljen JE početkom septmbra i za samo tri dana prodat u 650.000 primeraka. 

- Stvaranje i učestvovanje u pisanju stripa BRZRKR bilo je jako uzbudljivo iskustvo, budući da obožavam stripove još od detinjstva. Stripovi su imali značajan umetnilki uticaj tokom cele moje karijere - izjavio je Kijanu Rivs.

 

 

 

Ostavite komentar