Showtime > Celebrity

KRALJICA Ranija obojila svoj Instagram u CRNO: Svet ne može da nastavi da ćuti, OVO MORA DA PRESTANE

Ona je zamenila svoju profilnu fotografiju crnom bojom kao znak žalosti za stradalima

Izvor: K1info

24/10/2023 > 20:50

podeli vest:

KRALJICA Ranija obojila svoj Instagram u CRNO: Svet ne može da nastavi da ćuti, OVO MORA DA PRESTANE
Foto: Tanjug/AP/Liam McBurney


Kraljica Ranija od Jordana nedavno je donela promene u svom pristupu na društvenim mrežama, naročito na Instagramu, nakon što su izbili sukobi između Izraela i Palestine.

Kako izveštava People, supruga jordanskog kralja Abdule II, koja je inače poznata po deljenju optimističnih poruka, modnih trenutaka i važnih trenutaka sa svojih mnogobrojnih putovanja i susreta, odlučila se za ozbiljniji ton u svojim objavama.

– Četrnaest godina i pet ratova kasnije, srceparajuće je videti koliko se malo toga promenilo. Svet ne može da nastavi da ćuti. Ovo mora da prestane – poručila je jordanska kraljica.

Ranija je zamenila svoju profilnu fotografiju crnom bojom kao znak žalosti za stradalima u novom bliskoistočnom sukobu, ističući time ozbiljnost trenutne situacije. Takođe, počela je da deli važne političke poruke na svom profilu.

Osim toga, kraljica Ranija je objavila video snimak svog govora iz 2009. godine, u kojem je naglasila potrebu da svet ne ostane nemi na patnje u Pojasu Gaze.

– I svake sekunde svakog minuta svakog dana, milionima Palestinaca oduzimaju slobodu... prava... sam njihov identitet. Pred našim očima – rekla je kraljica Ranija u Belfastu na samitu One Young World

Ranija od Jordana je poreklom Palestinka i da je rođena u Kuvajtu, gde su njeni roditelji izbegli iz Tulkrama na Zapadnoj obali nakon arapsko-izraelskog rata, poznatog kao Šestodnevni rat, koji se odigrao 1967. godine. Ranija i njeni roditelji su napustili Palestinu zbog ovog konflikta i kasnije su dobili ćerke Dinu i Raniju, kao i sina Magdija.

Kraljica Ranija je u prošlosti više puta isticala probleme s kojima se suočavaju Palestinci, a to je poslednji put učinila samo nekoliko dana pre izbijanja novih sukoba na Bliskom istoku.

Ostavite komentar