Showtime > Celebrity

PRŽENO JE - ZABRANJENO: Jelena Đoković OKTRILA kako brine o ishrani TARE I STEFANA

Volim sve da spremim uveče jer je moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi, otkrila je žena najboljeg tenisera na svetu

Autor: K1 info/Stil kurir

17/06/2023 > 21:03

podeli vest:

PRŽENO JE - ZABRANJENO: Jelena Đoković OKTRILA kako brine o ishrani TARE I STEFANA
Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Rolan Garos pobedom protiv Kaspera Ruda čime se zvanično se vratio na prvo mesto ATP liste. Jedan detalj nakon osvajanja 23. Grend slema u karijeri, raznežio je ceo svet.

Naime, najbolji teniser sveta je po završetku velikog finala uleteo je u ložu gde je sedela njegova porodica i čvrsto zagrlio svoje najbliže, a posebno decu ćerku Taru i sina Stefana. 

Često se na Instagramu njegove supruge Jelene Đoković mogu naći saveti oko vaspitavanja dece, kao i neke smernice o knjigama o roditeljstvu ili savetima stručnjaka. Takođe, Jelena neretko podeli i neki zdrav recept.

Ona je više puta otvoreno pričala za medije da u njihovoj porodici dominira veganski jelovnik.  Poznato je da se bračni par Đoković zdravo hrani, a mnogi se pitaju koje namirnice preovladavaju u jelovniku njihovih naslednika. 

2020. godine, za vreme korona virusa i karantina, Jelena je na Instagramu uživo odgovarala na pitanja svojih pratilaca, a jedno koje se najčešće postavljalo je upravo kakvu ishranu imaju Stefan i Tara:

- Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo se dobro oseća, zdrav je, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala Bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire -- objasnila je Jelena.

Kako je tada otkrila kada je Stefan bio mali, pripremala mu je kašice. 

- Pire od banane i avokada je uvek dobro rešenje - objasnila je Jelena i istakla da hranu zasladi, kada je potrebno, medom, rogačem u prahu, sirupom agave, javorovim sirupom.

- Volim sve da spremim uveče jer je moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta - govorila je Jelena.

 

 

Ona je savetovala druge da se igraju sastojcima, dodajući da ukusna hrana ne mora da bude prerađena, već to može biti sveža i zdrava.

Jednom je otkrila i recept za kašu koju rado priprema, a glavni sastojci su ovsene pahuljice, puter od lešnika, mlevena maka, kakao, mleveno čia seme, lan, biljka lukuma, heljda, susam i pirinčano mleko sa kokosom, malo voća na vrhu.

Ostavite komentar