Showtime > Celebrity

Mjau, mjau MET GALA: Dodža Ket i Džared Leto MASKIRALI SE U MAČKU Karla Lagerfelda

Mnogi su očekivali da Čupet prisustvuje događaju, s obzirom na to koliko je bila važna za Lagerfelda, ali se mačka nije pojavila

Izvor: K1info/Tanjug

02/05/2023 > 09:55

podeli vest:

Mjau, mjau MET GALA: Dodža Ket i Džared Leto MASKIRALI SE U MAČKU Karla Lagerfelda
Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP


Mačka modne ikone Karla Lagerfelda, Čupet, nije se pojavila na Met Gala, uprkos tome što je tema ovogodišnjeg događaja izabrana u čast njenog pokojnog vlasnika.

Međutim, kako prenosi CNN, nekoliko prisutnih se pobrinulo da Čupet bude glavna, pa su se tako reperka Dodža Ket i glumac Džared Leto pojavili kostimirani u birmansku mačku.

Reperka nagrađena Gremijem nosila je srebrnu haljinu sa kapuljačom poznatog američkog brenda Oscar de la Renta, zajedno sa mačjim ušima, maskom i naoštrenim kandžama na noktima.

Tokom intervjua sa Alani Nikol "La La" Entoni na Vogovom crvenom tepihu uživo, njene rečenice bile su propraćene sa nekoliko „mjauka“.

Leto je stigao nekoliko minuta kasnije, isprva neprepoznatljiv u kostimu mačke od glave do pete. Bio je obučen kao nezvanična maskota večeri, Čupet, sa belim šapama i masivnom mačjom glavom sa upadljivim plavim očima.

Drugi gosti su odali počast čuvenoj mački na suptilnije načine. Gremi dobitnica i oskarovka Žanel Mone držala je torbu u obliku Čupet u stilu Hektor torbe dizajnera Toma Brauna, dok je glumica Kloi Fajnman uparila svoju haljinu sa Džudit Liber torbicom u obliku Čupet.

Mnogi su očekivali da jedanaestogodišnja Čupet prisustvuje događaju, s obzirom na to koliko je bila važna za Lagerfelda, koji je umro 2019. godine. Ona je, međutim, odlučila da "ostane u miru i udobnosti svog doma", saopštili su njeni predstavnici u ponedeljak.

- Odajemo počast mom tati svakog dana od našeg rastanka i veoma smo dirnuti što vidimo još jedan dan posvećen njemu - navedeno je u objavi na zvaničnom nalogu Čupet na Instagramu.

Jedna od najznačajnijih modnih manifestacija na svetu Met Gala 2023. održana je u ponedeljak u Metropoliten muzeju umetnosti u Njujorku, na temu "Karl Lagerfeld: Linija lepote", čime je odana počast pokojnom uticajnom i kontroverznom modnom dizajneru koji je rukovodio modnim kućama kao što su Šanel, Fendi i modna kuća njegove istoimene linije.

Foto: Tanjug/AP

 

Manifestacija, koja se tradicionalno organizuje svakog prvog ponedeljka u maju, održana je u Metropoliten muzeju u Njujorku, a kopredsedavajući ovogodišnjeg događaja bile su glumice Mikaela Koel i Penelope Kruz, teniser Rodžer Federer, pevačica Dua Lipa i urednica magazina Vog Ana Vintur.

Lagerfeldova karijera će takođe biti predstavljena na prolećnoj izložbi Instituta za kostim "Karl Lagerfeld: linija lepote".

 

 

 

Ostavite komentar