Showtime > Celebrity

MAJKL KEJN optužen da je napravio DESNIČARSKI FILM: To je NAJVEĆA GLUPOST koju sam ikada čuo

Pored filma "Zulu", na listi "nepodobnih" su i serije "Da, ministre" i "The Thick of It", ali i kompletna Šekspirova dela

Izvor: K1info/Tanjug

09/03/2023 > 17:38

podeli vest:

MAJKL KEJN optužen da je napravio DESNIČARSKI FILM: To je NAJVEĆA GLUPOST koju sam ikada čuo
Foto: Youtube PrintScreen/The Graham Norton Show


Glumac Majkl Kejn (90) odbacio je tvrdnje da je film "Zulu" iz 1964. godine, u kojem je igrao glavnu ulogu, podstakao ekstremizam krajnje desnice.

Nedavno je program Prevent za borbu protiv terorizma, stavio nekoliko kultnih filmova, među kojima i "Zulu", na listu ostvarenja koja su podstakla nasilje "belih supremista", piše britanski Times.

Kako je Kejn rekao, to je "najveća glupost" koju je ikada čuo i istakao da ne postoji film za koji žali što je snimio.

- Nema filma koji bih voleo da nisam snimio. Za svaki sam bio plaćen - rekao je Kejn.

U filmu, Kejn glumi mladog oficira, poručnika Gonvila Bromheda, koji učestvuje u bici kod Rorkovog Drifta, tokom Anglo-Zulu rata 1879.

Među ostvarenjima koji su takođe svrstani na listu su političke serije "Da, ministre" (Yes Minister) i "The Thick of It", kao i ratni film "Razbijači brana" (The Dam Busters) ali i kompletna Šekspirova dela.

Majkl Kejn, koji će 14. marta napuniti 90 godina, šest puta je nominovan za najveću filmsku nagradu Oskar, a dva puta ga je osvojio - za sporednu ulogu u filmu "Hana i njene sestre" 1986. i "Život nema pravila" iz 1999. godine.

 

Ostavite komentar