Showtime > Celebrity

Bolest uzima danak: Brus Vilis se na SETU FILMA "White Elephant" ZAPITAO šta uopšte traži tu

Kolege iz sveta filma i obožavaoci u šoku pošto je glumcu dijagnostikovana frontotemporalna demencija

Izvor: K1info/index.hr

17/02/2023 > 10:47

podeli vest:

Bolest uzima danak: Brus Vilis se na SETU FILMA "White Elephant" ZAPITAO šta uopšte traži tu
Foto: Tanjug/Charles Sykes/Invision/AP, File


Strani mediji pišu da se pad Brusa Vilisa na filmskim setovima događao godinama pre nego što su lekari postavili dijagnozu i utvrdili da glumac pati od afazije. U trogodišnjem periodu pre penzionisanja, Vilis je snimio 22 niskobudžetna ostvarenja, a zaposleni na filmskim setovima veoma brzo su počeli da shvataju kako se sa glumcem nešto događa, piše Daily Mail.

Vilis je nosio slušalice tokom snimanja kako bi asistent mogao da mu čita dijaloge koje je teško pamtio, a navodno je jednom i pogrešno zapucao iz pištolja tokom snimanja akcionog filma. Navodi se i da je na snimanju filma "White Elephant" dvojicu kolega na setu pitao: "Znam zašto si ti tu i znam zašto si ti tu, ali zašto sam ja?"

"White Elephant" je režirao Džesi V. Džonson, koji je sa glumcem radio pre nekoliko decenija dok je Vilis još bio kaskader.

- Bilo je jasno da on nije Brus kakvog sam se sećao - rekao je on. - Bio je samo marioneta, govorili su nam da prvo snimimo to što on ima i da ga pustimo ranije kući - prisetili su se zaposleni sa filmskih setova za LA Times.

Incident na setu

Na setu filma "Hard Kill" došlo je do navodnog incidenta sa pucanjem iz pištolja napunjenog ćorcima. Najmanje dve osobe tvrde da je Vilis tada pucao u pogrešnom pravcu, iako producent filma to demantuje.

U tom filmu, u januaru 2020., glumica Lala Kent igrala je Vilisovu ćerku, a u jednoj sceni morao je da uskoči i zaštiti je od zlikovaca. Vilis je trebao da izgovori rečenicu koja je bila znak Lali da se sagne pre nego što opali iz pištolja. Ali umesto toga, tvrde izvori, Vilis je pucao iz pištolja pre nego što je to izgovorio, a glumica se nije sagnula.

Ipak, na setu nitko nije povređen, a i oružar sa seta kasnije je demantovao tvrdnje da je bila reč o "opasnoj" situaciji.

Vilis je na setu često imao pratnju, a njegov dugogodišnji pomoćnik Stiven Idz bio je plaćen, tvrde izvori, do 200.000 dolara po filmu da ga čuva.  Na snimanju "Open Source" glumac Adam Hju Poter zarađivao je do 4150 dolara nedeljno da čita scenario Vilisu u slušalicu.

Neposredno pre početka produkcije filma "Out of Death", reditelj Majk Berns poslao je imejl scenaristi u kome navodi da Vilisov deo treba da bude skraćen "za otprilike pet stranica". "Moramo i malo da skratimo njegove dijaloge, monologe i slično", dodao je. Prema LA Timesu, Vilis je za dva dana rada na setu plaćen 2 miliona dolara.

 

Ostavite komentar