Showtime > Celebrity

Ruska košarkašica ima NAJDUŽE NOGE na svetu i gradi KARIJERU MODELA

Lisina sve duguje genetici svoje porodice jer niko u njoj nije niži od 182 centimetra

Izvor: K1info

16/01/2023 > 15:51

podeli vest:

Ruska košarkašica ima NAJDUŽE NOGE na svetu i gradi KARIJERU MODELA
Foto: Instagram/ekaterina_lisina15


Ginisov svetski rekord kada su najduže ženske noge u pitanju pripada Ekaterini Lisini. Njena leva noga duga je 132,8 centimetra (52,3 inča), dok desna ima malo preko 132 centimetra (52 inča), prema podacima Ginisove knjige rekorda.

Manekenka, koja je visoka 206 centimetra, rano je shvatila da će visina biti jedna od njenih najvećih prednosti. Mlada Ruskinja se tako našla i u manekenskoj i u sportskoj industriji zahvaljujući košarkaškoj karijeri, gde je visina bila presudna.

Lisina sve duguje genetici svoje porodice jer niko u njoj nije niži od 182 centimetra. Lisin sin, koji još nije ušao u pubertet, već je znatno viši od svojih vršnjaka, pridruživši se njenom bratu (200 cm), ocu (198 cm) i majci (186 cm).

Ali biti upadljivo viši od većine ljudi nije uvek prednost. Za stidljive, nesigurne tinejdžere, to nije baš najpoželjnija osobina, ali je Lisini pružilo dosta mogućnosti van učionice.

- Kada sam imala 16 godina već sam bila visoka dva metra. Profesionalno sam igrala košarku od svoje petanaeste - kaže Lisina.

Ono što je Lisina postigla pre nego što je napunila 30 godina - igrala profesionalnu košarku, predstavljala svoju naciju na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu i koristila svoju visinu za pokretanje manekenske karijere - bilo je ništa drugo do inspirativno.

Kada je Lisina bila tinejdžerka i prolazila kroz pubertet, shvatila je koliko će biti važna na košarkaškom terenu i da bi joj bilo pametnije da obuče dres nego da pokušava da se nađe na modnoj pisti.

Ali kasnije se ostvarila i njena manekenska ambicija.

Kako bi ispunila stroge uslove Ginisove knjige rekorda, morala su da je izmere dva nezavisna stručnjaka - lekar i krojačica.

Kao mlada, izuzetno visoka devojka, često se suočavala sa nasilnicima i uznemirujućim iskustvima u svom životu. Glavna motivacija iza Lisine potrage za ovim Ginisovim rekordom bila je njena želja "da bude ohrabrenje devojkama kojima nedostaje samopouzdanje".

Lisina je bila malo samouverena van svog doma, ali se kod kuće uvek osećala sigurno i bezbedno. Još uvek ima problema da pronađe pantalone koje joj pristaju, ili ženstvene cipele u njenoj veličini (nosi broj 47), kao i da se smesti u automobilsko ili konvencionalno sedište u avionu.

Trenutno, Lisina je profesionalni model sa preko 1,2 miliona pratilaca na Instagramu, nosilac Ginisovog svetskog rekorda i osvajač olimpijske medalje.

 

Ostavite komentar