Showtime > Display

Stiže EPSKI SPEKTAKL "Napoleon", a Ridli Skot tvrdi: Hoakin Finiks je ISTI BONAPARTA

Reditelj je izjavio da je to bilo jedno od njegovih najizazovnijih ali i jedno od najboljih iskustava sa bilo kojim glumcem do sada

Izvor: K1info

07/01/2023 > 22:31

podeli vest:

Stiže EPSKI SPEKTAKL "Napoleon", a Ridli Skot tvrdi: Hoakin Finiks je ISTI BONAPARTA
Foto: Youtube PrintScreen/Shot, Drawn & Cut


Kada se Ridli Skot i Hoakin Finiks udruže u istorijskom epu, dešavaju se čudesne stvari. Poslednji put kada se to dogodilo publika je dobila spektakl "Gladiator", i od tada je reditelj uradio nekoliko priča o mahanju mačem, uključujući prošlogodišnji "The Last Duel". Skot se ponovo udružio sa Finiksom za film "Napoleon" (ranije poznat pod nazivom "Kitbag"), ratni ep o Napoleonu Bonaparti sa Hoakinom u glavnoj ulozi.

Iako je snimanje filma te veličine uvek izazov, Skot je izjavio da je to bilo "jedno od mojih najizazovnijih, ali i jedno od najboljih iskustava sa bilo kojim glumcem".

- Hoakin je nekonvencionalan glumac koliko je to uopšte moguće. Ne radi to iz namere, već intuicije. To je ono što ga motiviše. Ukoliko mu nešto smeta, on će vam to reći - kaže Skot.

- Učinio je Napoleona posebnim pristupivši ulozi na jedinstven način.

Foto: Youtube PrintScreen

Ridli Skot, reditelj

Finiksova originalnost dovela je do značajnih promena na filmu.

- Zahvaljujući Hoakinu možemo da preradimo prokleti film jer se nije osećao komotno glumeći ga. I to se desilo sa Napoleonom - kaže on.

- Pomogli smo mu da se fokusira na Bonapartin lik. Morao sam to da ispoštujem jer je ono što je rečeno bilo neverovatno konstruktivno. Zbog toga je sve postalo veće i bolje.

Na kraju krajeva, to zvuči kao kreativno preoblikovanje karakterne drame ispričane u najvećem mogućem obimu - sa rediteljskim pohvalama glumcu kojeg su čitaoci magazina Empire glasali kao jednog od najvećih svih vremena.

- Mislim da smo prikazali lik najbliži onom kakav je u stvarnosti bio Napoleon. Hoakin je verovatno najposebniji, najpromišljeniji glumac sa kojim sam ikada radio - primećuje Skot.

"Napoleon" bi trebalo da bude objavljen preko Apple TV+ tokom 2023. godine.

 

Ostavite komentar