Showtime > Display

Drugo lice šampiona: kreće nova SPORTSKA EMISIJA "(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem"

Sportisti će otvoreno i emotivno govoriti o preprekama i padovima na svom sportskom putu i kako su ih uspeli prevazići

Izvor: K1info/Tanjug

13/01/2023 > 15:47

podeli vest:

Drugo lice šampiona: kreće nova SPORTSKA EMISIJA "(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem"
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


U Beogradu je danas predstavljen novi serijal sportskih emisija čiji autor je nekadašnji fudbaler Mario Stanić, a čiju produkciju potpisuju Telekom Srbija i Sporske igre mladih.

Reč je o novom serijalu pod nazivom “(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem“, u čijem fokusu su životne ispovesti bivših i sadašnjih sportskih ličnosti sa ovih prostora.

Oni će, između ostalog, otvoreno i emotivno govoriti o preprekama i padovima na svom sportskom putu, te kako su ih uspeli prevazići, izboriti se sa njima i izgraditi sjajne sportske karijere.

U ulozi voditelja će se naći nekadašnji fudbaler Mario Stanić, koji je u svojoj karijeri igrao za Čelsi, Parmu, Briž, Benfiku, Sporting Hihon, Kroaciju Zagreb i Željezničar, a sa reprezentacijom Hrvatske je na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj osvojio bronzanu medalju.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Mislim da je ova dvorana danas krcata sjajnim sportistima i bila bi prava šteta da to ne ostane ispričano. Živimo u virtuelnom vremenu punog žutila i nema bolje poruke nego da mladim ljudima ispričamo naše priče i prenesemo im šta smo sve prošli u karijerama. Nije lako da od sagovornika izvučemo najintimnije delove ali ćemo dati sve od sebe - rekao je autor projekta Mario Stanić na prezentaciji u hotelu Hilton.

- Hvala Bogu, već četiri godine smo najveća manifestacija ovakvog tipa u Evropi. Ponosim se činjenicom da je deci sve besplatno i od prvog dana smo verni tome da sva deca imaju pravo nastupa. Hvala Telekomu što je pružio podršku i nadam se da ćemo u narednih pet godina pokazati mnoge priče velikih sportista i da će te priče biti pravi primer našoj deci. Drago mi je što je upravo Mario Stanić voditelj. Dugo ga poznajem i mislim da je pravi čovek za ovo. Takođe, drago mi je što je u ceo projekat uključen i gospodin Aleksander Čeferin - rekao je predsednik Sportskih igara mladih i direktor projekta “(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem“, Zdravko Marić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Veliku podršku serijal je dobio od Telekoma Srbije.

- Telekom je najveći telekomunikacioni operater na ovim prostorima i želimo da na Areni Sport imamo najbolji sadržaj. Cilj je da regionalni sport bude na svetskom nivou i želimo podstaknemo mlade ljude da se bave sportom. Zbog toga nam je ovaj projekat jako važan. Čast nam je što je gospodin Čeferin prihvatio da učestvuje u projektu i nadam se da ćete ispratiti prvu epizodu, u kojoj će upravo prvi čovek UEFA biti gost - rekao je generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić.

Veliki broj ljudi iz sveta sporta prisustvovao je promociji ovog serijala.         

Između ostalih, podršku su pružili predsednik UEFA i ambasador Sportskih igara mladih Aleksander Čeferin, ministar sporta Zoran Gajić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, direktor UEFA za odnose sa nacionalnim savezima Zoran Laković, proslavljeni fudbaler i ambasador Sportskih igara mladih Predrag Mijatović, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog saveza Srbije.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prisustvovali su i proslavljeni sportisti i sportski radnici iz celog regiona: Nemanja Vidić, Ivan Miljković, Ivana Španović, Dejan Tomašević, Milica Mandić, Aleksandar Kukolj, Ivica Šurjak, Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Dejan Savić, Ivica Tucak, Svetislav Pešić i drugi.

 

 

Ostavite komentar