Priče > Sudbine

Vučić uputio saučešće povodom smrti Miladina Kovačevića: "Sa tugom sam primio vest..."

Predsednik Vučić podsetio je na velika dostignuća dr Kovačevića

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

25/05/2024 > 14:24

podeli vest:

Vučić uputio saučešće povodom smrti Miladina Kovačevića: "Sa tugom sam primio vest..."
Foto: printscreen RTS/tanjug


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom smrti direktora Republičkog zavoda za statistiku dr Miladina Kovačevića.

- Sa tugom sam primio vest o smrti dr Miladina Kovačevića, jednog od najvećih stručnjaka u oblasti statistike i uvaženog člana najrelevantnijih globalnih organizacija i instituta u ovom domenu. Veliki erudita i patriota, perfekcionista u svakom poslu, dr Kovačević je postavljao pred sebe i svoje zaposlene najviše standarde, bez obzira na zadatak koji je bio pred njima. Zaljubljenik u preciznost matematike, postepeno je širio oblasti statističkih ispitivanja, a neke od analiza i projekcija koje se odnose na budućnost naše zemlje i po nekoliko decenija unapred, svedoče o njegovoj viziji Srbije, koju je voleo više od svega.

- Dr Kovačević je bio i jedan od retkih vrhunskih stručnjaka koji je rukovodio najtežim i najopsežnijim statističkim akcijama u vreme raspada bivše Jugoslavije, kada je stručno, odgovorno i profesionalno, bez obzira na početak ratnih sukoba, završio posao u gotovo nemogućim uslovima. Dostojanstveno je podnosio i sramne verbalne, ali i fizičke napade onih kojima su čast, ljudskost i profesionalizam nepoznate kategorije. Kao naučnik svetskog glasa, nastavio je pošteno i savesno da obavlja svoje odgovorne dužnosti na poslu kojem je bio posvećen iskreno i do kraja, kao što je bio odan i svojoj Srbiji. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima dr Miladina Kovačevića. Neka počiva u miru - navodi se u saučešću predsednika Vučića, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Ostavite komentar